Hermann Tomasgaard i Meĺbourne VM 2020
Hermann Tomasgaard i Meĺbourne VM 2020

Superspurt reddet æren

Topplasseringer mot slutten av mesterskapets sikret Hermann Tomasgaard en plass blant verdens ti beste Laserseilere

Publisert Sist oppdatert

Hermann Tomasgaard startet mesterskapet noe under forventning, riktignok med 11. plasser som dårligst, men fordi feltet var inndelt i puljer ä cirka 40 båter lå nordmannen lenge et stykke nede på listene, selv om det var tett oppover på resultatlisten.

Tomasgaard kvalifiserte seg lett til gullfinalen, men før de seks siste seilaser lå han på 17. plass sammenlagt. I de avsluttende seilasene fikk han plasseringene 1, 5, 9, 15, (35) og 3. plass og rykket dermed opp til 6. plass sammenlagt, kun syv poeng fra bronse. Tatt i betraktning kvaliteten på dette feltet der alle som kunne krype og gå av verdens beste Laserseilere deltok, er dette en prestasjon på høyde med det beste Tomasgaard har oppnådd tidligere.

- Båtfart og holdning på topp

– Båtfarten til Hermann og hele hans holdning og tilnærming til VM er meget bra. Han er i super fysisk form, og det er bare noen små ting som har gjort at resultatet ikke er mye bedre enn det er, sier treneren Anton Garotte til Norges Seilforbund.

Lite som skiller

Garotte nevner som eksempel at Tomasgaard i en av de tidligere seilasene fikk en god start, slo riktig på det første vindskiftet, men at en annen båt som gikk akkurat forenom slo på topp, slik at Hermann måtte slå igjen og dermed kom i utakt med vindskiftet før han igjen fikk slått i en fri posisjon. Seileren som slo på topp, vant seilasen, mens Hermann rundet første merke på 20. plass.

Tysk verdensmester

Verdensmester ble tyske Philip Buhl, en seiler Tomasgaard normalt seiler jevnt med. Sølvet gikk til Matt Wearn, NZL foran Tonci Stipanovic CRO. Svenske Jesper Stalheim kom på 9S. plass.