Norsk båt til bunns i Karibia

Oppdatert: Det ble meget dramatisk for den norske Swanen i natt da båten begynte å synke, og redningsflåten var død. Heldigvis er mannskapet nå i god behold. 

Publisert

Den norske Swan 46 - "Osare" forliste i natt ved 04-tiden under seilas i Karibia. Under en skarp legg ble motoren startet for å pushe båten opp mot vinden. Etter å ha hørt noen merkelige lyder oppdaget mannskapet på to (50 + 14) at båten tok inn vann. De valgte å kaste ut redningsflåten - som var død.

Container

Ifølge båteierens kone var det en kollisjon som lagde et hull i båten. Sannsynligvis en container. Båten tok inn så mye vann at det ikke var tid til å inspisere skaden. Skipperens sønn lå og sov da uhellet skjedde. Båten var på vei fra Bequia til St. Lucia. Det blåste friskt og det var mye sjø.

 

Dermed var de henvist til båtens gummibåt og årer. Slik lå de og andøvde med baugen mot vind og stor sjø inntil de utpå morgenkvisten ble plukket opp i god behold av livbåten fra et passerende cruiseskip .

 

Dette er en båt som sist år ble kjøpt av en Asker-mann i Karibia og seilt til Norge. Sist høst returnerte båten via ARC tilbake til Karibia, der den altså forliste.

 

Shipshape

Skipperens siste melding på båtens blogg tyder på at båten var i skikkelig orden og alt fungerte som det skulle.

Se mer Osare på nett

http://www.caribbeansailingclub.com/pages/swan46/swan46_tur.htm#arc

Powered by Labrador CMS