HAPPY: Deltagerne i Viking Exploresr 2018 fremme i Karibia.
HAPPY: Deltagerne i Viking Exploresr 2018 fremme i Karibia.

Viking Explorers for andre gang

Mer stabil vind, og minimale kostnader oppsumerer Viking Explorers. Gruppeseilasen over Atlanterhavet er arrangert etter dugnadsprinsippet.

Publisert Sist oppdatert
SOSIALT: Deltagerne deler erfaring og kunnskap, og er med å arrangerer.
SOSIALT: Deltagerne deler erfaring og kunnskap, og er med å arrangerer.

Etter ett vellykket arrangement i januar blir Viking Explorers gjentatt til vinteren. Viking Explorers samler opp langturseilere som ønsker å krysse Atlanterhavet sammen med andre. Starten går fra Las Palmas på Grand Canari 6. januar. Seilasen har to etapper, hvor første etappe går til Mindelo på Kapp Verde, og andre etappe krysser Atlanterhavet til Blue Lagoon på St. Vincent.

Det var flest svenske, norske og danske båter med på Viking Explorers i 2018. 

Trygt seilas og billig

Viking Explorers starter i januar fordi da er det mer stabile vinder over Atlanterhavet. Arrangementet er lagt opp slik at kostnadene skal holdes på ett minimum, men helt gratis er det ikke. Arrangøren tar 20 euro per meter for påmeldt båt. Viking Explorers har gjort avtaler med ulike leverandører som gir rabatter. Det er også noen dagers gratis havneplass inkludert. Viking Explorers har satt ett tak på 20 båter for arrangementet. 

Sammenhold

Det er båtjournalisten Micke Westin som står bak arrangementet, og er en del av organisasjonen i år også. Viking Explorers er en slags dugnad hvor deltagerne bidrar til å hjelpe hverandre. Det kan være i form av foredrag, arrangere fest, eller å bidra med kunnskap på ulike felt.

–   Det var god stemning etter overfarten, og det var velkomstfester på strandbaren nesten hver kveld. Det var gøy å være en del av disse glade, modige eg fantastiske gjengen av seilere i alle aldre, med båter i alle størrelser og former. En slikt felleskap er virkelig spesielt, og ikke lett å finne i andre sammenhenger, uttaler skipperen på Looma IV, en av deltagerne i Viking Explorers 2018 i en pressemelding.

KAPPVERDE: Deltager på vei ut fra Mindelo.
KAPPVERDE: Deltager på vei ut fra Mindelo.