LARVIK: Seilsportsligaens andre runde finner sted i Larvik 14. og 15. august.
LARVIK: Seilsportsligaens andre runde finner sted i Larvik 14. og 15. august.

Dilemma for Åsgårdstrand-seilere

Til helgen går annen runde i seilsportsligaen i Larvik. Beholde ledelsen i ligaen er viktigere enn å forsvare NM-gull.

Publisert

I år fyller Larvik by 350 år, og det at seilsportsligaen er lagt til Larvik kommende helg, er en del av byens jubileumsmarkering. Og når seilasene setter i gang ute på Larviksfjorden lørdag 14. august, er det Åsgårdstrand Seilforening som skal forsvare têtposisjonen i den øverste divisjonen; eliteserien. Den erobret foreningen under den første serierunden som gikk i Sandefjord i midten av juli.

Dropper NM til fordel for ligaen

Og det å lede også etter stevnet i Larvik, satses det hardt på i Åsgårdstrand, for to av mannskapene på laget, Jostein Grødem og Karen Kristoffersen, er også regjerende norgesmestre i Snipe. Årets NM i Snipe går samtidig med seilsportsligarunden i Larvik, men fremfor å stille der for å forsvare NM-tittelen, har de valgt å prioritere seilsportsligaen og laget til seilforeningen sin.

– Vi skulle selvfølgelig gjerne ha seilt både NM og seilsportsliga, men når de arrangementene kolliderer, velger vi seilsportsligaen. Det er seilsportens svar på fotballens serier, og vi vil stille opp for laget til Åsgårdstrand Seilforening der, sier Jostein Grødem.

– Det har førsteprioritet.

Åsgårdstrands lag: Fra venstre Torbjørn Lunde, Sindre Sørebø, Jostein Grødem og Karen Kristoffersen
Åsgårdstrands lag: Fra venstre Torbjørn Lunde, Sindre Sørebø, Jostein Grødem og Karen Kristoffersen
Arendals lag: Fra venstre: Jon Aksel Mortensen, Kjetil Nygaard, Baard Hubert og Ole Richard Mortensen.
Arendals lag: Fra venstre: Jon Aksel Mortensen, Kjetil Nygaard, Baard Hubert og Ole Richard Mortensen.

Sørlandet satser hardt

Nærmest Åsgårdstrand på serietabellen i eliteserien ligger Arendals Seilforening og Grimstad Seilforening. Det betyr at Sørlandet er representert høyt oppe, og seilsportsligaen er noe foreningene i sør satser hardt på. 1. divisjon ledes av Risør Seilforening, og nylig gjennomførte flere av sørlandsforeningene en felles treningsleir for å forberede seg ekstra godt til ligarunden i Larvik.

I 1. divisjon er Stavanger Seilforening nærmeste utfordrer til Risør. Stavanger-seilerne er med i seilsportsligaen for første gang i år, men de har allerede rukket å markere seg. Foreningen har for tiden fått et svært blomstrende regattamiljø, og seilerne der viser nå at de også mestrer ligaseiling og har mange gode og unge seilere.

De tre ledende seilforeningene i hver av divisjonene er disse:

ELITESERIEN

  1. Åsgårdstrand Seilforening
  2. Arendals Seilforening
  3. Grimstad Seilforening

1. DIVISJON

  1. Risør Seilforening
  2. Stavanger Seilforening
  3. Kongelig Norsk Seilforening

Norsk Seilsportsliga

Norsk Seilsportsliga

Norsk Seilsportsliga ble startet i 2016. 2020-sesongen ble ikke arrangert på grunn av koronapandemien, men i år tyder alt på at man skal klare å gjennomføre fire serierunder. Helgens serierunde i Larvik er den andre. Tredje runde blir arrangert i Florø (11. og 12. september) og finalen i Moss (2. og 3. oktober)