Ledet regattaen, mistet masten

«Macif» ledet IMOCA 60 klassen i den klassiske tomannseilasen Transat Jacques Vabre. Ved midnattstider gikk masten overbord.

Publisert

Co-skipperne Francois Gabart og Michel Desjoyeaux som begge har vunnet Vendee Globe seilasen var favoritter i Transat Jacques Vabre seilasen fra Le Harvre til Itajaí, Brasil. Etter et kort pit-stop for reparasjoner underveis der de måtte gi fra seg ledelsen var «Macif» igjen i tet da uhellet inntraff ved middnattstider natt til idag. Båten befant seg da ca 140 nm fra Salvador de Bahia i Brasil.

Gabart og Desjoyeaux er begge i sikkerhet og båten på vei mot Salvador de Bahia etter at riggen er kuttet løs og båten sikret.

Les mer her

Deltakernes siste posisjoner

Trimaraner i mål

MOD70 trimaranen «Edmond de Rothschild» med den franske duoen Sebastien Josse og Charles Caudrelier var først i mål på den 5450 nm lange havseilasen etter 11 dager, 5 timer, 3 minutter og 54 sekunders seilas. Det tilsvarer 22.12 knp i snitt over de 5952 nm som er den reelle utseilte distansen. Også Oman Air Musandam» med Sidney Gavignet og Damian Foxall er i mål.

Powered by Labrador CMS