MODERNISERING: Linjett 39 viser at verftet har startet en moderniseringsprosess.

Linjett med spennende nyhet

Linjett 39 lanseres til sommeren, men har alt blitt sjøsatt.

Publisert Sist oppdatert

Linjett 39

LOA12,15 m
Bredde3,95 m
Dybde2,15 m
Vekt8700 kg
Mastehøyde18,70 m
Storseil53 kvm
Fokk38 kvm
Spinnaker143 kvm
Diesel160 l
Vann350 l
Motor50 hk

Rosättra Båtvarv 15 km fra Norrtälje, nord for Stockholm, bruker god tid på produktutvikling. Nå viser verftet frem tegninger av ny modell som skal være ferdig til sommeren, men båten er alt på vannet for å bli testet ut, men skal nå tilbake inn på verftet for å gjøres helt ferdig.

Letthåndterlig

Linjett er kjent for velseilende og elegante turseilere med et klassisk utseende. Båtene er som skapt for seiling mellom øyene i Stockholmsskjærgården. Alt for 20 år siden valgte de å trekke alle skjøter, liner og fall tilbake til rorsmannen, perfekt for kystseilas, hvor kursen ofte må endres.

Den nye modellen får to ratt for romannen når alle fire båtens vinsjer.

Generasjonsskifte

Rosättra Båtvarv har tatt i bruk moderne digitale teknikker under fremstilling av den nye modellen. Båten tilhører også verftets nye generasjon seilbåter med høyere fribord, bredere hekk, vinduer i skroget og doble ratt. Rosättra Båtvarv bygger også de avanserte båtene til Shogun Yachts og har utviklet høy kompetanse på avanserte konstruksjoner. Det har ført til at Linjett 39 vil bli bygget mer avansert. Skroget støpes med vinylester med vakuumteknologi. Det gir en sterkere og lettere sandwich konstruksjon. Båten får også en mer avansert rammekonstruksjon i bunnen, som reduserer behovet for skott, og som tillater en mer åpen innredning.

SJØSATT: Linjett 39 under seil i desember før båten ble tatt inn på verftet for å bli fullført.
HÅNDTERING: Båten blir tilrettelagt for at rormannen skal kunne trimme seilene.
PLANLØSNING: Linjett 39 får en tradisjonell innredning med tre lugarer og to bad.

Tre lugarer

Linjett 39 har et skrog med stort volum, men ikke helt som de moderne familieturseilerne. 39-foteren får en bredde på 3,95 meter, og et smalere forskip. Det gir en mer klassisk innredning med en V-køye i forpiggen. Båtens ene bad er plassert forut. 39-foteren får et stort våttøyskap på bekostning av kartbordet.

DESIGN: Linjett 39 får klassisk styling med blå striper. Båten har godt med lysinnslipp. Løygangen er på hyttedekk.