-Enormt stort å fullføre

Miranda Merron, 51 er en av seks kvinner i årets Vendee Globe og er ukens lørdagsgjest.

Publisert Sist oppdatert
Miranda Merrons IMOCA 60 fra 2006.
Miranda Merrons IMOCA 60 fra 2006.

Seiling var en del av oppveksten for Miranda Merron med foreldrene i Frankrike, England og Canada, men hun tok sin utdannelse ved Cambrigde universitetet før hun etter noen å i markerdsføring satset på en proffkarriere i seiling.

Sammen med livspartneren Havard Mabire har hun vært blant de fremste i Classe40 sirkuset før hun nå har tatt skrittet over i IMOCA 60 og kvalifiisert seg til start i Vendee Globe regattaen, noe bare er fåtall kvinner før henne har oppnådd. Av de åtte Vendee Globe regattaene som er blitt arrangert, har det deltatt kvinner i fem, men ingen for fire år siden. På det meste har det hvert to kvinner. Denne gangen sterter seks kvinner.

Første forsøk

Dette er hennes første forsøk på Vendée Globe, og hun legger ikke skjul på at hennes hovedmål bare er å fullføre i sin 2006-årgang Owen Clarke-designede IMOCA. - Det ville være enormt, stort å fullføre, sier hun.

– Det er en veldig lang vei rundt jorden, det er det virkelig. Alle snakker om Vendée Globe som om det er en veddeløpsbane i Quiberonbukten. Det er ikke. Det er virkelig en veldig lang vei, og den går til steder på kloden der menneskeheten rett og slett ikke burde befinne, sier hun. Hun er av av kvinnene med lavt budsjett og hun og Mabire har lagt ned mye fysisk slit i forberedelsene.

Båten har deltatt i to Vendee Globe tidigere, med Dominique Wavre i 2012-13 da den brukte 90 døgn, og 107 dager med amerikaneren Rich Wilson i 2016-17.