– En seiler for seilerne

Slik presenterer Luca Devoti seg som kandidat til styrevervet i World Sailing.

Publisert Sist oppdatert

Luca Devoti er en av tre italienske kandidater til styrevervet i World Sailing når internasjonal seilsport høyeste organ skal velge nytt styre i månedsskiftet oktober/november i år. At det er tre konkurrerende kandidater fra samme nasjon synes ikke Devoti er noe problem. Han mener det en styrke for sporten i Italia at nasjonen kan stille med tre kvalifiserte kandidater. De andre er Werner Cavalucci og Riccardo Simoneschi, sistnevnte behørig presentert i Seilmagasinet tidligere.

Vekk med monopolet

Devoti går til valg på å avvikle monopolet på å produsere OL-klassene. Båtene burde kunne produseres hvor som helst, mener han, så lenge produsenten er underlagt streng kvalitetskontroll. Devoti vet hva han snakker om. Han er selv båtprodusent med mer enn 5000 båter på samvittigheten, med Finnjolle som en av dem. Han vil derfor lett kunne bĺi tatt til inntekt for dem som vil ha Finnjolle i OL, også etter Tokyo 2021, men han sverger på at den åpenhets kulturen som nå må innføres i World Sailing, vil hindre interessekonflikter.

Usikkert med OL i 2021

Han er sterkt tvilende til at det vil la seg gjøre å gjennomføre et OL i 2021, og er opptatt av at det skal arrangeres en fullverdig erstatningsregatta for seilerne, gjerne med flere klasser, som Soling, Melges 24 og J/70.

Om dette og mer kan du høre Luca Devoti i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen.