Volvo Ocean Race

Mann overbord

Sun Hung Kai/Scallywag holder ledelsen på etappe fire i Volvo Ocean Race, til tross for å ha mistet en mann ovebord tidligere idag.

Publisert Sist oppdatert

Alex Gough ble skylt ovebord av en bølge under seilskift ombord på Sun Hung Kai/Scallywag idag. Det blåste 15-20 knops og med god sikt var det mulig å holde øyekontakt med ham. Etter syv minutter var Gough igjen trygt ombord og laget kunne fortsette seilasen mot Hong Hong i ledelse.

Skipper David Witt uttalte etterpå: - Hovedsaken er at vi fikk ham trygt tilbake  båten, men jeg tror alle har lært at det kan være vanskelig å se en man i havet, selv på en solskinnsdag under moderate vindforhold. Det hadde ikke vært like lett om det hadde vært midt på natten.

Gough hadde hverken sele eller redningsvest. Skipperen sa at han skulle ha vært bundet til båten eller i det minste informert romannen om at han ville klatre på utsiden av rekka. 

- Jeg var temmelig dum, men heldigvis oppfattet de andre situasjonen raskt og fikk snudd umiddelbart. Jeg har det bra, men det var en skremmende opplevelse, sier han. 

Manøvren kostet laget noen mil, men ikke fler enn at båten fremdeles holder ledesen med såvidt over 2000 nautiske mil til Hong Kong. 

Dongfeng Race Team og team AkzoNobel fortsetter en mer nordlig rute enn de andre, men er nå er det liten forskjell på værforholdene mellom båtene.