KULLSEILING: Jimmy Spithill gikk rundt på trening rett foran Alcatraz. Det gikk bra for båt og mannskap.

SailGP finale til helgen

USA har en mulighet til å snappe gullet fra Australia på hjemmebane, men må holde seg på beina.

Publisert

Avslutningen av sesong to av SailGP blir arrangert i San Fransisco hvor Jimmy Spithill snudde America’s Cup i 2013 og vant for USA med Team Oracle etter å ha ligget 1-9 mot New Zealand. New Zealand manglet kun er seier da Spitthill fikk fart på sin foilende katamaran, og vant. Det amerikanske SailGP-laget ligger bare to poeng bak Tom Slingsby og Australia i sammendraget.

Natan Outteridge, skipper på det Japanske laget er ganske sikker på medalje. Japan har fire poeng opp til gull og to poeng opp til sølv, men Phil Robertson og Spania trenger åtte poeng for å true Japan.

PLASSERING: Japan og USA kan true ledelsen til Australia.

Kan tape

Det danske laget har vist at de også kan seile fort, men det har vært kun i enkelt seilaser. I sammendraget ligger de nest sist, bare tre poeng foran Frankrike på siste. Det deltar åtte lag i sesong to.

– Det er herlig å være tilbake i bukta. Det er mye historie her, og San Fransisco bukta er virkelig en av de beste stedene for en slik regatta. Det er veldig godt å endelig fått seilt F50 her, forteller Jimmy Spithill.

Jimmy Spithill kullseilte rett foran fengselsøya Alcatraz med bølgesurferen Kai Lenny som gjest i oppkjøring til mesterskapet.

Fra åtte til ti

Sesong tre starter 14. og 15. mai på Bermuda. Da utvides flåten med to lag til. En båt som representerer Canada og en båt representerer Sveits. Med to nye lag er ikke lengre det danske laget det yngste.

REDDET: Det amerikanske laget kullseilte under trening.
HELT: Jimmy Spithill har gode minner fra San Fransisco Bay
F50. Det danske laget tar steg mot de mer etablerte lagene, men det er langt opp til USA og Australia.