Maxi solgt til Polen

Maxi solgt til Polen

Sveriges gamle stoltheter, Maxi-båtene, er solgt til Polen.

Publisert Sist oppdatert

Spekulasjonene rundt hva Nordwest, som kjøpte Najadvarvet og dermed også Maxi-båtene, ville gjøre med det gamle, hederskronete båtmerket, kan nå avsluttes. Polens største verft, Delphia, har kjøpt Maxi Yachts.

Delphia har igjennom de siste årene vokst til å bli en av Europas store båtbyggere, og verftet bygger både egne modeller – 11 i tallet – og båter på oppdrag fra andre verft.

MAXI 11? I det som oppgis av opplysninger fra verftet, sies det ikke noe om hvilke Maxi-modeller som vil bli videreført. Ei heller noe om hvilken skjebne Maxis nyeste modell, Maxi 11, vil få. Maxi 11 skulle være en svært sporty 36-foter som Maxi Yachts har lagt mye arbeid i å utvikle, men båten har ennå ikke sett dagens lys.

– Vi ser frem til å fortsette å utvikle Maxi som merke og ser et godt potensiale for disse båtene i vårt verft, sier Delphias eier, Bogdan Skorkiewicz.

Kjøpet av Maxi representerer nok en uttynning i rekken av svenske verft. For 10 år siden var det 20 aktive, svenske seilbåtverft, nå gjenstår Linjett, Malö, Hallberg-Rassy, Najad, Scanner, Swedestar, Comfortina og Arcona. Sistnevnte bygger dog de fleste av modellene sine i Estland.