GULL: Team Storm Capital Sail Racing vant sitt fjerde NM-gull på rad i Melges 24.
GULL: Team Storm Capital Sail Racing vant sitt fjerde NM-gull på rad i Melges 24.

Storm-seilere tok fjerde gull på rad

Peder Jahre fra Tønsberg og laget Storm Captital Sail Racing vant sitt fjerde NM-gull i Melges 24 på rad.

Publisert Sist oppdatert

De var favoritter og de innfridde; Peder Jahre, Marius Falch Orvin, Stian Briseid, Sivert Denneche og Ane Gundersen vant Melges 24-NM – igjen. Og de gjorde det med stil og overbevisning. NM-serien på Hankø i regi av Fredrikstad Seilforening ble innledet med fire seire og klar ledelse etter første dag.

Andre dag var det vindstille. Arrangørene forsøkte, men to starter ble kansellert. Resultatlisten ble ikke supplert med ytterligere tall denne dagen.

Svart flagg skapte spenning

Siste dag var det friskere, og i den første seilasen var seilerne i Storm Capital Sail Racing vel ivrige. Starterne hadde heist det svarte flagget, og er man da for tidlig over linjen, er det ingen bønn. BDF og mange poeng står det på resultatlisten.

Nå satte dette neppe nervene til Peder Jahre & Co i høyspenn, for med fire førsteplasser hadde de mye å gå på. I andre seilas for dagen – og den sjette totalt – kom de vel avgårde og inn til 4. plass. Og når det da ikke ble flere seilaser, var saken klar: Storm Capital Sail Racing vant gull som de også gjorde i 2014, 2015 og 2016. Ytterligere tre gull hadde de fra før, så dette ble det syvende i rekken.

– Vi gjorde jobben vår i dag og sikret vårt syvende NM-gull. Fantastisk innsats fra hele den fine gjengen, skriver de på sin Facebook-side.

Generasjonsskifte?

Peder Nergaard, Eivind Rubinstein, Morten Helgesen og Petrus Eide i Slam & Blow sikret sølvet med seier i siste seilas, mens Andreas Sola Fischer, Jon Aksel Mortensen, Aksel Smestad Jacobsen, Magnus Andersen og Maxime Schjøtt Brackman tok sin første NM-medalje i Melges 24. Det innvarsler at det kan være et generasjonsskifte på gang i klassen.

– Vi slet litt i startene, men klarte å snike oss frem med gode lenser og avsluttet med serien 3-3-4. Før siste seilas lå vi på 2. plass, poenget foran Blow & Slam. Dessverre seilte vi ikke fort nok i siste og endte bak  Blow & Slam som hadde en strålende dag. Gøy likevel å vinne norgesmesterskap i U25-klassen, skriver MÅS-laget på sin FB-side, og legger til:

– Vi gleder oss allerede til neste sesong og begynner arbeidet med finansiering.

Sendte direkte

Blow & Slam med Peder Nergaard & Co nøyde seg ikke bare med å skrive på Facebook-siden sin i etterkant av seilasene – de sendte seilasene direkte fra fastmontert kamera om bord.

– Sølv i NM er bra avslutning på en lang sesong, konkluderer Petrus Eide.

SØLV: Om bord i Blow & Slam var stemningen høy etter at sølvet var i boks.
SØLV: Om bord i Blow & Slam var stemningen høy etter at sølvet var i boks.

Komplett resultatliste