MÅS MELGES

SATSER: VM i Finland er sesongens store mål for MÅS-laget, som også satser på å profilere sine samarbeidspartnere.

Vil vise seilsports kommersielle verdi

Gutta om bord i Melges 24-en «MÅS» vil ikke bare bli gode til å seile. De vil også forsøke å vise frem seilsportens kommersielle verdi.

Publisert Sist oppdatert

Å få med seg kommersielle partnere i et seilprosjekt er en vanskelig øvelse i Norge, men det har så langt lyktes det unge Melges-laget «MÅS» å få med to. Firmaet L’Escalier var med dem også i 2016, og nå har de også fått med seg Nortek.

– Uten disse hadde ikke satsningen vært mulig, og vi kommer til å gi full gass for å leve opp til forventningene. Vi ønsker å vise den kommersielle verdien som ligger i seiling, og håper dette også kan inspirere andre lag, sier Magnus Andersen fra Nesodden, som er en av fem seilere på laget.

Det startet i 1972

«MÅS» står for «Moro Å Seile», og historien bak det hele er denne:

Som norsk OL-sjef i seiling under OL-regattaen i Kiel i 1972, satte Kalle Nergaard etter en særlig svak dag på regattabanen en lapp på døren til de norske seierne der det kort og godt sto MÅS. «Moro Å Seile» var Nergaaards motto for sin egen seiling, og det ble derfor navnet på det fondet han selv var med å etablere i 2005.

Fondet gir hvert år et ungt lag muligheten til å disponere en Melges 24 gjennom en hel sesong. Fondet bidrar også med startkontingenter og forsikring for laget.

Mange var med i 2016

Store deler av laget som utgjorde «MÅS» i 2016, er det samme også i år. De fem som utgjør laget i 2017 kommer fra alle kanter av landet :

• Magnus Andersen – Spinnakertrim (Nesoddens SF)

• Aksel Jakobsen – Taktiker (Fredrikstads SF)

• Andreas Sola Fischer – Pit (Christiandsands SF)

• Jon Aksel Mortensen – Ror (Arendals SF)

• Maxime Brackman – Fokketrim (Bergens SF)

Ny båt i spennende sesong

I år kan de fem også glede seg over å kunne diponere en helt nyinnkjøpt Melges 24.

– Sesongen 2017 ser veldig spennende ut da Melgesklubben har bestemt seg for å arrangere to spring cuper om våren hvor norske og svenske lag blir å se på startlinjen. Disse blir arrangert på Hankø og gir oss muligheten til å suge til oss lærdom av de etablerte lagene. Videre drar vi til Marstrand for å kjempe mot nordiske Melges 24–lag i NoM. Etter dette følger Hankø Race Week som siste oppkjøring før sesongens høydepunkt, VM i Helsinki. På sensommeren deltar vi i dansk mesterskap før sesongen avsluttes med norgesmesterskapet, forteller Magnus Andersen.