SPEED CAMP

FART, FART: Å få fart på båten, var hovedtemaet under Speed Camp på Askøy i begynnelsen av april.
FART, FART: Å få fart på båten, var hovedtemaet under Speed Camp på Askøy i begynnelsen av april.

Fikk fart på Melgesene ved irsk hjelp

12 norske og et svensk Melges 24-lag fikk fart på båtene sine i begynnelsen av april ved hjelp av irske coacher.

Publisert Sist oppdatert

Norgesmesterskapet og det nordiske mesterskapet i Melges 24, som går i Kristiansand, kommer brått på i år, og det er ikke minst seilerne på Vestlandet fullstendig klar over. Allerede 8. juni starter mesterskapet, som vil være det nasjonale høydepunktet i Melges 24-klassen i år, og i begynnelsen av april var imponerende 13 Melges 24-lag samlet til treningsleir på Askøy Seilsportssenter i regi av Askøy Seilforening og klasseklubben for å forberede seg til sesongen.

Navnet på treningsleiren taler sitt tydelige språk om hva hensikten og temaet for samlingen var: «Speed Camp».

To irske coacher

COACHER: Maurice O?Connell og Nigel Young fulgte Melges-seilerne med argusøyne.
COACHER: Maurice O?Connell og Nigel Young fulgte Melges-seilerne med argusøyne.

Som hjelp til å finne nøkkelen for å få fart på Melgesene, hadde seilerne fått tak i de to irske coachene Maurice O’Connell og Nigel Young fra North Sails. De bød på teori, briefing på brygga og ikke minst film og kommentarer mens seilerne var ute på vannet.

Det ble, skal kommentarene som er blitt gitt i etterkant tolkes riktig, svært vellykket, og mon tro om ikke Vestland-seilerne kan by på en og annen overraskelse når de kommer til Kristiansand og møter de etablerte Melges-stjernene fra Østlandet i NM og NoM.

Sulteforet på NM-medaljer

Man må helt tilbake til 2006 for å kunne spore en NM-medalje i klassen som tok veien til Vestlandet. Da vant Geir Dahl Andersen fra Ran Seilforening NM-gullet sammen med laget sitt.

Når vestlendingene som var samlet på Askøy kommer til NM, har de også bak seg to intensive runder i Java Cup, som er en serie seilaser i Melges 24 på Vestlandet. 

Den første runden går på Askøy 5. og 6. mai, hvoretter båtene møtes i Farsund 26. og 27. mai. Deretter er det NM i Kristiansand.