Melges 24

MELGES: Javacup har som mål intet mindre enn å bringe seiling til folket.
LEDET: Jens A. Wathne og Partygirl har ledet Javacup hele året.

Javacup fosser frem

Javacup er en seilcup for Melges 24 som strekker seg fra Bergen til Farsund. Behovet for kortreiste regattaer var en av flere grunner til at man startet denne regattaserien.

Publisert Sist oppdatert

Java­cup var i utgangspunktet et tre-årig prosjekt, og vi er nå i det andre året. Målsetningen til prosjektet er at båtene i regionen skal brukes mer.

Det er fremdeles seilforeningene som organiserer og har arrangøransvaret. Javacup kommer i tillegg til foreningene, og med de sponsorpengene som er hentet inn, fokuserer man på media, sosiale media og å bygge seilmiljøer der regattaen arrangeres.

I de to årene Javacup har eksistert, har det vært arrangert fem regattaer og 50 seilaser. Seilerne er kjempefornøyde med regattaserien og ønsker flere deltagere velkommen.

Norgesmesterskapene i 2018 og 2019 vil være en del av Javacup.

Vi har et eget media­team, Kolibrimedia AS, som følger alle seilasene og lager en film med høydepunkter fra hver dag med seiling som skal vises samme dag. Dette var et hårete mål som vi i år har fått til. Filmene vises 3–5000 ganger i løpet av kort tid og er viktige for oss opp mot sponsorene.

Vi har dronefilming og kamera om bord i båtene. Neste år ser vi på å koble sport og musikk sammen under arrangementene for å skape en enda mer helhetlig ramme rundt regattaene. Vi vil bringe seiling til folket!

Du finner oss på nettet; på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube. Filmer finnes på www.javacup.no.

Vi jobber også med å hente inn flere sponsorer for å gjøre Javacup enda større.

LEDET: Jens A. Wathne og Partygirl har ledet Javacup hele året.