Mer enn 1000 seilere fra 62 nasjoner på OL-banene

Så godt som alle seilere med olympiske ambisjoner er samlet i Weymouh denne uken for å bli kjent med OL-banene. Norske landslagsseilere er blant disse.

Publisert

Den nest siste regattaen i årets verdenscup starter i Weymouth idag, med medaljefinaler kommende lørdag. Svært mange seilere benytter denne anledningen til å seile seg inn på OL banene, og så godt som alle norske OL kandidater er på plass.

Største forventninger knytter det seg til det norske laget i Star, Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen som tok bronse i Medemblik i den siste verdenscupregattaen. Nå får de konkurranse fra 40 båter, inkludert hele verdenseliten.

Sonarklassen teller bare 11 båter, men de norske seilerne Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg, Per Eugen Kristiansen som i likhet med Stargutta vant verdenscupen sammenlagt ifjor, hører absolutt med blant favorittene.

Brettseilerne Sebastian Wang-Hansen og Maria Aadland Mollestad er begge godt kjent i Weymouth. Wang-Hansen har vist god fremgang, særlig når det har blåst mye, mens Mollestad er et usikkert kort ettersom hun har vært borte fra verdenscupregattaene en tid. I brettklassene RS:X deltar henholdsvis 86 og 60 brett i herre- og dameklassen.

Bjørnar Erikstad, i konkurranse med 35 båter i et sterkt 2.4 meter felt, har vært ujevn hittil i år, men han kan på sitt beste glimte til. En topp ti plassering hadde vært bra for Tønsberg gutten.

Laserseilerne Kristian Ruth og Mathias Mollatt får noe å bryne seg på i det 124 båter store feltet. I likhet med Marthe Enger Eide og Kristine Strandenæs i Laser Radial, 92 båter, forventer man nå at disse skal slå til med noen gode plasseringer. Medaljefinale vil være i overkant av hva vi kan forvente, men samtidig begynner det å haste for Laserseilerne å vise noe som kan minne om OL form.

Powered by Labrador CMS