Dollar gjør Hunter-båtene til Norges billigste

Messens dollarglis!

Messens dollarglis!

I takt med dollarens fall gliser Morten Svendsen fra Westmar AS, for med en dollarkurs på 5,11, kan han skryte av at han som importør av de amerikanske Hunter-båtene, trolig selger Norges rimeligste seilbåter.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, jeg tror faktisk det, dollargliser Morten Svendsen.

– Vi startet året med å lage en prisliste for Hunter-serien basert på en dollarkurs på 5,50. Før messen justerte vi den, basert på en dollarkurs på 5,20. Da var standardpris på en Hunter 50 kr 2 020 000.

Fra sin Hunter 36, som Westmar har utstilt på Sjøen for alle, kan han skue over på nabobåten der Lunde Båt AS med store tall i rødt tilkjennegir messetilbudet på Bavaria 50 til kr 2 020 000.

50 FOT UNDER 2 MILL. KRONER. – Men dagens dollarkurs på 5,11 og vår standard messerabatt på 3% er faktisk «dagens pris» på Hunter 50 kr 1 925 000. Riktignok har vi noe dyrere frakt enn båtene som blir produsert i Tyskland, men likevel tror jeg vi nå kan skryte av å ha den beste prisen, sier Westmar AS.

Og slik sett er vel også prisen historisk – aldri har vel en 50-foter vært priset til under 2 millioner kroner?

NY HUNTER 36. Båten Westmar AS stiller ut på Sjøen for alle er for øvrig en helt ny versjon av Hunter 36.

– Skroget er blitt skarpere i baugen og akterskipet flatere og bredere. Dessuten er cockpiten «stylet» moe om, mens interiørløsningen i det store og hele er den samme som den foregående modellen. Med disse endringene på Hunter 36 har hele modellserien til Hunter gjennomgått en fornyelse. Hunter 36 var den siste i rekken i dette programmet, sier Svendsen til SEILmagasinet.

Westmar AS importerer også Tartan og C&C fra USA, og også disse modellene nyter nå godt av dollarkursen.

– Dette er jo dyrere båter, men jeg tør vel si at de også nå kommer i kategorien «mye båt for pengene», sier Morten Svendsen.

Fortsatt med et dollarglis og klar til å oppdatere prislisten etter nye dollarkurser på de gjenstående messedagene.