PEAK: Seilmagasinet.no fikk en topp av lesere under Færderseilasen.
PEAK: Seilmagasinet.no fikk en topp av lesere under Færderseilasen.

SEILmagasinet.no: Mest lest i 2021

2021 ble et godt år for redaksjonen med flere lesere av både blad og nett. Husker du disse toppsakene fra året som gikk?

Publisert

Båtmessen i Dusseldorf ble avlyst og Årets Båter i Europa-prisene ble utdelt digitalt. Vendee Globe nærmet seg avslutning, men det var America's Cup som dro flest lesere, særlig når den amerikanske utfordreren mistet kontrollen, og kullseilte.

Februar var kald på østlandet. Når is senker en båt til 11 millioner, så vil mange lese.

Når Hallberg-Rassy lanserer nye modeller, så skaper det alltid interesse. Den var særlig stor for nye 40-foteren med cockpiten akter. Saken om nye Hallberg-Rassy 400 ble den mest leste i mars.

I april seilte frakteskipet «Eemslift Hendrika» inn i orkan i Nordsjøen og på dekk stod det en seilbåt på vei til sin nye norske eier. Det ble dramatisk, men seilbåten klarte seg bra.

Saker om shorthandedseiling, og saker om nye båter når høyt på statistikken. Når dette kombineres blir det en kioskvelter. I mai lå det plutselig en JPK 1030 på brygga i Asker. Den ville mange lese om.

Færderseilasen ble hard og brutal, og vår dekning på SEILmagasinet.no fikk godt med lesere. Flest lesere hadde vi om vinnerne.

Utstyr som ikke holder mål er også interessant, særlig når det er fra Biltema. Det fikk SEILmagasinets redaktør merke rett før starten av Kaupangleden.

Elbåter og ny teknologi er spennende. I August lanserte Arcona en ny modell, og gjorde elmotor standard.

I september var det stortingsvalg og vi kjørte en rekke saker etter å ha hørt med de politiske partiene om deres båtpolitikk. Avgifter på diesel ble en het potet.

Mestrenes mester samlet flere lag enn noen gang og det ble også godt lesestoff i oktober.

ARC er alltid populært, og når det i tillegg er en tragisk ulykke, så får vi mange lesere. En fransk seiler mistet livet etter å ha fått bommen i hodet. Det ble den mest leste saken i november.

I desember ble det nok et uhell i ARC som dro mest lesere. En Hanse 585 ble evakuert etter at båten mistet styringen, et kjent problem, vistnok.