Code 0

Moderne, rask retro

Moderne, rask retro

Vil du ha en båt utenom det vanlige; en båt som vil bli lagt merke til, så kan franske Code 0 være verdt et lite studium.

Publisert Sist oppdatert

Moderne linjer, lette materialer og vintage-utseende bidrar til å gjøre denne båten til en du definitivt snur deg etter.

Code 0 er det man må kalle en dagsturbåt, men under dekk er det overnattingsmuligheter for fire. Cockpiten er stor og aktenom løygangen er det en stor, flat dørk som kan innby til solbading, og ettersom båten er så lav i fribordet, fungerer plassen også som en badeplattform.

Skroget er bygd i karbonfiber og epoksy, det er også karbonfiber i mast, bom og baugspryd, mens dekket er bygd i tre. Fokka er selvslående, og båten har en dyp, smal senkekjøl. Skroglinjene er plane, og båten planer for et godt ord. En ballastprosent på 43 skal gi stabilitet til å bære seilarealet på 50 m2.

Konstruktør er den i Norge ukjente Romaric Neyhousser, og bak båten står firmaet Black Pepper. Byggingen skjer ved verftet Chantier Naval de Larros. Med på prosjektet er også den kjente franske seileren Yves Parlier. Båten har ingen norsk importør.