Hva lederne mener: Molde Seilforening

HØSTSTORM: Høststormseilasen i Molde er populær.

Smaker det mer enn det koster?

Publisert Sist oppdatert

Molde Seilforening klarte målsetningen om å holde plassen i andredivisjon i seilsportsligaen! I det siste stevnet i Bergen endte vi på en 9. plass, og sammenlagt i serien kom vi på åttende. Nye seilere fikk prøve seg, og nye seilere er blitt betatt av konseptet. Totalt er det nå 14 moldeseilere som har fått prøve seg i ligaen, derav fire ungdommer. Vi takker Thor Due, Mathias Brevik, Christian og Peder Oterhals Bachmann, Kjell Gunnar Rød, Kari Moen, Jon Petter Hol, Kristian Bachmann, Lars Stian Walle, Thomas Hjertø, Espen Lia, Elin Mjelde Gjerde og Kari Bachmann for en flott representasjon av foreningen! Vi håper at disse og flere til er interesserte i å stille også neste år.

Videre deltagelse i seilsportsligaen må nå grunnes på. Det har vært veldig spennende og lærerikt for de som har fått være med. For de som har hatt lyst og ikke har fått være med, håper vi sjansen byr seg neste år. Det er meget positivt at Molde Seilforening nå har vært representert med voksenseilere på en nasjonal seilarena igjen. Deltagelsen er ikke billig verken for seilerne eller foreningen, men nå får vi vurdere om dette faktisk smaker mer enn det koster.

Molde Race Week både smaker og koster. Få deltagere på kjølbåtsiden gjorde dette til et kostbart arrangement, men det smakte meget godt med sommervær og stabil vind hele helgen. Fire baneseilaser og to distanseregattaer ble gjennomført. Varmen gjorde matteltet overflødig, og den sosiale rammen var topp. Det var bra deltagelse på jollesiden, hvor det ble arrangert både KM og MR-Cup. Til neste år burde vi hatt et mesterskap i en kjølbåtklasse for å fylle opp dette flotte arrangementet. Å kombinere jollearrangement og kjølbåtarrangement på Lubbenes er ideelt.

Høsten er kommet og den første høststormen feier nå inn over fjorden. Vi ser frem til de siste onsdagsregattaene og ikke minst Høststormen.