«More Chaos» vant Hollænder'n med 11 sekunder

Katamaranen «Våghals» vant den lengste banen over all med god margin. Like god margin var det ikke mellom andre og tredje over all. Rune Sundvalls Swan 56 R «More Caos» vant den støste klassen 11 sekunder foran «Camilla» på korrigert tid.

Publisert

Over: Seilas var med «Magic» under Hollændern - her ser vi «More Chaos» i bakgrunnen

Ole Martin Vordahl med «Camilla» vant Line honour som første båt i mål etter 4 timer og 33 minutters seiling. «More Chaos» var i mål nesten tre kvarter senere, men slo altså «Camilla» på korrigert tid med 11 fattige sekunder.

Moderat vær

Det ble værken så vått eller friskt som man hadde ventet på forhånd. Riktignok kom det en real regnskur underveis, men det klarnet opp ganske raskt. Ute ved Hollenderbåen blåste det 10-12 sekundmeter. En del av bildene fra seilasen kan du se neders i denne saken.

Morsommere å vinne enn å tape

Ombord på «Magic» etter målgang ble det enkelt nok konkludert med at det er morsommere å vinne enn å tape. Vi hang tilsynelatende bar med forbi Mølen og ut fjorden, men farten var nok ikke helt der den skulle være. Vi gjorde ingen store feil såvidt vi kunne vurdere. Vi tapte nok noen minutter på å holde en vestlig kurs. Planen var å møte sydvesten. Den kom ikke sålenge vi var utpå. Resultatet var at de som gikk øst kunne stå opp Hollænderbåen, mens vi måtte ta noen slag før runding.

Spjæret spinnaker

Fra Hollenderbåen til Rauøy var vinden litt for skarp for spinnaker. Det ble en rask fokkeslør der vi logget 10 knop i snitt. Ved Rauøy heiste vi spinnaker. Det gikk bra ganske lenge. Vi logget opp til 12 knop, men i en jibb gikk det galt. Hva som var problemet er det ingen ombord som er enige om, men spinnakeren måtte ihvertfall ned kun hengende sammen i likbåndene. Etter dette var stemningen ombord ikke spesielt lystig. Det blåste for mye for den andre spinnakeren. Den er ikke noe større, men i lettere duk. Innover mot larkollen løyet vinden noe, og den lette spinnakeren kom opp. - Vi har aldri spjæret mer enn én spinnaker på én dag før, var skipper Aasmunds optimistiske kommentar. Tiende plass i klassen er status i mål. Til tross for regn og et sørgelig resultat, er stemningen i Son etter målgang upåklagelig.

Se alle reultatene her