Norsk Seilsportsliga – 2. divisjon

MOSS: Av mange gode lag i seilsportsligaens 2. divisjon er Moss Seilforening plukket ut som en forhåndsfavoritt.

Moss Seilforening favoritt til å vinne

Også i seilsportsligaens andredivisjon blir det en tøff kamp om å vinne, men Moss er favoritt.

Publisert Sist oppdatert

Det er, historisk sett, vel så mange gode seilforeninger seilsportsligaens andredivisjon som det er i den øverste divisjonen. Det er derfor lite som tyder på at det å plassere seg blant de fire beste, som kvalifiserer til opprykk i 2017, blir noen som helst «walk in the park». Mange store seilforeninger i 2. divisjon vil ha et ord med i laget om disse plassene.

SEILmagasinet har viet den øverste divisjonen stor oppmerksomhet i de senere uken, men 2. divisjon er ikke glemt. Vi har også kikket den i kortene, og har våget oss på å tippe en rekkefølge der også.

Størst tro på Moss

Mye tyder på at det kan bli veldig jevnt, og helt avgjørende kommer det til å være hva slags lag foreningene sender og hvilken oppslutning seilsportsligaen har i de enkelte foreningene. Minst halvparten av foreningene i 2. divisjon har seilere som er gode nok til å kunne føre foreningen sin helt til topps, men seilsportsligaen skal også være en arena der man slipper til unge og ikke fullt så rutinerte seilere.

Et tips på hva sluttstillingen vil bli etter endt sesong, vil derfor være minst like vanskelig her som i 1. divisjon. Men likevel:

Vi våger oss på å ha mest tro på Moss Seilforening. Gjennom sitt J/70-prosjekt sammen med Soon Seilforening og planene de i fellesskap har for en lokal liga, vitner om god interesse og oppslutning. Det vil i neste omgang føre til kniving om plassene og et nivå som stadig vil løfte seg. Dessuten har foreningen mange gode og erfarne seilere i bakhånd. At Moss de siste fire årene har vært seilerlandslagets base, tror vi også har hatt sine ringvirkninger.

Gode bergensere på hjemmebane

Vi tror seilerne fra Moss vil møte utfordringer fra Vestlandet og Bergens Seilforening, spesielt når hele ligaen til høsten flytter til Vestlandet for ligaens to siste runder. Også i Bergen har de gode seilere som kan matche landets beste.

Den tredje pallplassen tror vi Bundefjorden tar, mens Oslo Seilforening tar følge med de tre beste opp i 1. divisjon i 2017.

Bak de fire vi har plukket ut, kommer imidlertid foreninger som Bærum og Asker, som er blant aller største og som har en lang rekke toppseilere. De kan lett blande seg inn i têtstriden. Videre ned på listen er Sandefjord, også det en forening med lange tradisjoner og gode seilere.

Det knytter seg stor spenning til Bodø Seilforening, som sammen med lokale seilere har investert i J/80-er som de trener og seiler kvalifisering i. De har i våres hentet trener- og eksperthjelp fra Sør-Norge for å gi input og gode råd, og det blir interessant å se hva det kan ha resultert i.

Helt konkret har vi tippet denne rekkefølgen for 2. divisjon:

 1. Moss Seilforening
 2. Bergens Seilforening
 3. Bundefjorden Seilforening
 4. Oslo Seilforening
 5. Bærum Seilforening
 6. Asker Seilforening
 7. Sandefjord Seilforening
 8. Bodø Seilforening
 9. Sarpsborg Seilforening
 10. Hurum Seilforening
 11. Molde Seilforening
 12. Grimstad Seilforening
 13. Tromsø Seilforening
 14. Malvik & Stjørdal Seilforening

Det 15. laget til arrangøren

I hver av divisjonene skal det være 15 lag, men det er det ikke i 2. divisjon. Der har man bare klart å mønstre 14 foreninger, men for å fylle opp har styret for seilsportsligaen besluttet at den 15. og siste plassen blir tildelt til arrangøren.

– De vil få anledning til å delta med et ungdomslag, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Det betyr at KNS/Oslo Seilforening kan bli enige om et lag i den første runden, at Sandefjord kan stille med et 2. lag i den andre runden, at Stavanger får med et ekstra lag på hjemmebane i den tredje runden og at Askøy og Ran Seilforening må bli enig seg imellom hvem som skal seile for dem i finalerunden de skal arrangere.

Dette 15. og ekstra laget vil bli plassert i enkeltrundene, men bli strøket i sammenlagtregnskapet.