12.5 kvm på årsmøte

Nei til plast
Nei til plast

Nei til plast

På årsmøtet til 12,5 kvm-klubben ble det foreslått å bygge båten i plast. Det fikk liten oppslutning.

Publisert Sist oppdatert

Svenning Torp er en av fire brødre som eide den legendariske 12.5 kvm SKÅRUNGEN mellom 1950 og 1964. På sine eldre dager vil han gjerne seile 12.5 kvm igjen.

– Det er den vakreste av alle båter, sier Torp, som imidlertid ikke vil skaffe seg en gammel trebåt.

Og undertegnende har seilt i min Anker & Jensen båt fra 1953 siden 2008 og er ikke interessert i bytte den ut, men jeg ser behovet for fornying av båtparken til båter produsert i tidsaktuelle materialer.

FORSLAG. Dette var bakteppet for presentasjonen som i går fant sted på en videokonferanse mellom Ålesund, Oslo og Risør. Presentasjonen førte til en vennlig og konstruktiv debatt, men som man kan tenke seg når alle deltagerne per definisjon er båteiere med trebåter de er glade i, ikke til visjonære tanker om klassens fremtid.

Torp og undertegnede, som har vært på verftsbesøk i Sverige, mener at det skal være mulig å bygge en ferdig båt uten seil for ca. 220 000 kroner uten seil. Dette er en pris som ligger litt høyere enn trebåter som er bygd i Vietnam, seks av dem seiler i Ålesund og Risør, men det er under halvparten av hva en norsk trebåtbygger vil måtte ha betalt for jobben.

LAGT DØDT. Forslaget som trengte 1/3 av stemmene for å bli viderebehandlet av styret, oppnådde bare fire stemmer, og det ble derfor lagt dødt ved denne korsveien.