NORGESMESTERE: Bjørn Vadholm Jan Schanke Jørgensen, Alexander Holst, Rune Tønnessen, Bård Sæthre. (Ivar Arne Børset var ikke tilstede når bildet ble tatt)
NORGESMESTERE: Bjørn Vadholm Jan Schanke Jørgensen, Alexander Holst, Rune Tønnessen, Bård Sæthre. (Ivar Arne Børset var ikke tilstede når bildet ble tatt)

Svært tett i NM for X-35

Kun to poeng skilte de fire beste båtene etter fire seilaser.

Publisert Sist oppdatert

Norgesmesterskapet inngikk i North Sails Nesodden Høstcup som hadde flere regattaer i regattaen. Shorthandedklassen for distanseseilas samlet 27 båter, distanseseilas med mannskap 15 båter, Nor Rating bane 19 båter og X-35 samlet 10 båter, akkurat nok til et godkjent mesterskap.

Lett vind

Helgen var preget av svært lett vind, men Nesodden maktet å arrangere fire seilaser, tre lørdag, og en søndag, på den lille vinden som var.

– Nesodden Seilforening er verdensmestre på å arrangere regattaer i lite vind. Vi fikk rette baner i passe lengde, forteller Bjørn Vadholm, fersk norgesmester i X-35. Han rotet litt før start i første seilas, og startet med en sjetteplass, men avsluttet lørdagen med to andreplasser. Mesterskapstittelen ble sikret regattaens eneste seilas på søndag hvor Vadholm tok sin eneste seier, og havnet på samme poengsum som sølvvinner Hans Ellingsen.

Det var svært tett. Familien Klippenberg startet best med to første plasser, men ble straffet for en syvende plass, og bommet på pallen. Bronse gikk til Martin Moe som hadde ett poeng mer.

Samling i Oslofjorden

– Det er 27 X-35 i Norge, hvor 13 av disse er på Østlandet. Av disse samlet vi 10 båter og fikk i tillegg besøk av en båt fra Sverige, forteller Vadholm. I NM deltok det også seilere fra Trondheim. Det ble en båt som representerte Trondhjems Seilforening i lånt båt fra Bundefjorden. NTNUI Seiling deltok med et lag som kom på plass i løpet av siste uken før NM. De seilte i lånt båt. Ekvipasjen, deler av Norges fremtid, ble delvis sponset av Norsk X-35 Klubb og arrangør Nesodden SF.

Vinnere i North Sails Nesodden Høstcup

NOR Rating Distanse shorthanded: Ole Aabel, Farr 30

NOR Rating Distanse: Calle Andersen, Landmark 43

NOR Rating bane: Jon Sverre Hoiden, Sinergia 40

Full resultatliste her