JEVNHET: Å prestere jevnt godt vil bli viktig i seilsportsligaen, og det blir kanskje utfordringen til Nesodden?
JEVNHET: Å prestere jevnt godt vil bli viktig i seilsportsligaen, og det blir kanskje utfordringen til Nesodden?

Godt i toppen, tynnere i bredden

Nesodden Seilforening kan gjøre det helt store, men de må også prestere på det jevne.

Publisert

– Vi har vel en gruppe på åtte seilere som har lyst til å delta på laget. Vi gikk offensivt ut og hadde et ganske høyt ambisjonsnivå med hensyn til trening og opplegg, men det viste seg at veldig mange hadde mer enn nok med seiling i egen båt, sier Alf Magne Andersen i Nesodden Seilforening.

Hans største bekymring akkurat nå er at de ikke har noen egnet båt å trene i, men han håper de kan få benytte en J/80 til dette etter hvert.

Han sier det er god glød blant de åtte som har meldt seg, og at de er innstilt på å stille med et best mulig lag. Gruppen har også en fin miks av gamle og unge, men Andersen hadde ønsket seg flere jenter på laget. Foreløpig er Inger Bucher eneste høne i kurven.

Hun skal i ilden allerede i den første runden sammen med sønnen Henrik Bucher, Nesodden-lederen Øyvind Degnes og E-jolle-seileren Henrik Andersen.

Nr. 10: Nesodden Seilforening

Det å kunne hevde seg gjennom seilsportsligaens fire runder og mange titalls enkeltseilaser vil nok dreie seg om å ha en god bredde i laget. Mange seilforeninger har enkeltstjerner som kan trekke laget opp i enkeltrunder, men det er de lagene som har en jevnhet og bredde som gjør at de alltid presterer jevnt godt; det er nok de som vil tre trekke de lengste stråene til slutt.

Nesodden Seilforening ble nummer to i østlandskvalifiseringen, og ettersom Åsgårdstrand Seilforening, som vant, har sagt fra seg plassen, blir det Nesodden som skal forsøke å kvalifisere seg til European Champions League-finalen gjennom kvalifiseringsstevnet i St. Petersburg i høst.

Gjennom kvalifiseringen har Nesodden-seilerne vist at de kan prestere helt i Norges-toppen takket være et knippe svært kompetente seilere, men det er ikke alltid de kan seile, og det er heller ikke foreningens intensjon å la noen få enkeltseilere abonnere på plassene. Laget har ikke per i dag noen egnet treningsbåt og derfor heller ikke et spikret treningsopplegg, så ting må nok gå seg til etter hvert.

Så i lys av dette har vi dristet oss til å plassere Nesodden som nummer 10 på listen når regnskapet gjøres opp i september.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

NUMMER 10: Nesodden Seilforening ble nest best i kvalifiseringen på Østlandet, me laget virker litt tynt besatt for å kunne gjenta en slik plassering etter fire runder i år.
NUMMER 10: Nesodden Seilforening ble nest best i kvalifiseringen på Østlandet, me laget virker litt tynt besatt for å kunne gjenta en slik plassering etter fire runder i år.

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. ??
 4. ??
 5. ??
 6. ??
 7. ??
 8. ??
 9. ??
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening
Powered by Labrador CMS