NM i Snipe

SUVERENE: Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand var ustoppelige i Snipe-NM i Bærum Seilforenings regi.

Grødem-brødrene suverene

Jostein og Asbjørn Grødem ble suverene norgesmestre i Snipe i et mesterskap preget av friske forhold.

Publisert Sist oppdatert

NM-statistikken taler sitt tydelig språk om at Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand er landets ledende Snipe-seilere. Tidligere har de vunnet seks NM-titler, og nå har de kunnet føye til sitt syvende med soleklar margin til sølvvinnerne Ulrik Sandvig og Tanya Ferner Sandvig fra Bærum. Fire 1. plasser og en 2. plass som tellende sier sitt.

Ulrik Sandvig og Tanya Ferner Sandvig tok bronse i 2016 og sølv i 2015 – og de vant i 2013, så også de er svært vante med å ta steg opp på pallen.

Seilte med datteren

Bronsemedaljene gikk til Kristoffer Spone og hans 12 år gamle datter, Karmen. De ble riktignok slått av Steffen Skjønberg, men han hadde med seg svensk makker, Maria Öhrn, og dermed talte de ikke med i det nasjonale NM-et.

– Det blåste mye og var ikke vårt føre, men vi bet fra oss. Jeg er veldig stolt av min eldste datter, sier Kristoffer Spone til SEILmagasinet.

Selv har Kristoffer Spone tatt fire NM-gull i Snipe på rad – fra 1994 til 1997 – sammen med Janett Krefting,

God deltagelse

44 båter startet i mesterskapet – noe som er tre flere enn da mesterskapet gikk på Vestlandet i 2016.

Snipe-seilerne fikk prøvd seg under friske forhold de to første dagene, mens avslutningen lørdag 8. juli ble stikk motsatt: Det ble en dag med formålsløs venting på vind og ingen gjennomførte seilaser. Arrangøren, Bærum Seilforening, hadde imidlertid fått bokført seks seilaser, slik at minimumkravet på fire seilaser for å kunne plukke frem NM-medaljene, var tilfredsstilt.

Komplett resultatliste.