NM i Snipe Master

MASTER-MESTRE: To år på rad har Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen tatt NM-gull i Snipe Master.

Kamp om medaljene blant «gamlisene»

Det er mange gode seilere som deltar i master-NM i Snipe til helgen, og kampen om medaljene kommer til å bli hard.

Publisert Sist oppdatert

20 lag er til nå påmeldt i master-NM i Snipe og blant dem er hele seierspallen fra 2015 og 2014 – som var identisk. Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen fra KNS skal forsvare tittelen de har tatt to år på rad. Med seier i år kan det med andre ord bli hat trick, og de meritterte seilerne kan føye nok en NM-tittel til sin allerede omfattende seil-CV.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

IDENTISK: To år på rad har seierspallen i master-NM i Snipe vært identisk. Blir den det i år også? Fra venstre: Birger Jansen, Lise Gehrken, Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Geir Victor Svendsen og Anne-Line ...

Med ferten av medaljer

Veteranen Birger Jansen og hans faste makker Lise Gehrken fra Bærum skal man imidlertid aldri kimse av. Får de ferten av  at det kan være NM-medaljer å vinne, pleier de som regel å kapre et slag. I de tre årene masterseilerne i Snipe har hatt offisielt NM, er beholdningen blitt et gull og to sølv.

Tre NM-medaljer er det også blitt på Spone og Johannessens andre store utfordrere; Geir Victor Svendsen og Anne-Line Sundal fra Oslo: en sølvmedalje og to i valøren bronse.

Av andre navn som kan være verdt å merke seg, er Johan G. Mejlænder og Hege Berthelsen fra Bærum, som tok bronse i master-NM i 2013.

84-åring i Snipe

Den virkelige veteranen i Snipe-klassen, Brynjulf Romslo (84), er også med. Han startet med Snipe-seiling allerede på 1950-tallet og er den i Snipe-miljøet som har holdt på aller lengst.

Ellers teller deltagerlisten flere tidligere medaljører i Snipe-NM: Liv og Victor Sinding-Larsen og Reidar Berthelsen og Janett Krefting – alle fra Bærum.

NM-et går også i regi av Bærum Seilforening fra 6. til 7. august.

Komplett deltagerliste