NM Waszp

NM Waszp 2019
NM Waszp 2019

Perfekte forhold i Larvik

Larvik Seilforening var vert da Waszp klassen hadde . sitt første NM med 30 båter på startlinjen.

Publisert Sist oppdatert

FRa JKristine Høst-Verbraak har vi mottatt denne beretningen:

Larvik Seilforening tok utfordringen og arrangerte det aller første Waszp NM noensinne - og hvilket mesterskap det ble.  De frivillige stod på fra morgen til kveld, arrangerte grilling og middag for seilere og støtteapparat, for ikke å glemme den svært populære lunsj-leveransene fra RIB til seilerne på vannet.  Forholdene var flotte og lå godt til rette for en flott regatta på den vakre seilforeningen rett ved havgapet. Fasilitetene hos Larvik Seilforening er fine, men best av alt er muligheten til å seile både inne i skjærgården med flatt fint vann og ute i havgapet med alt det har å by på. Alt innenfor noen få hundre meter. 

Hele 30 båter stilte til start, og da kan klassen skilte med å holde det største NMet iår, kun et par år etter at den aller første båten ble levert her i nord, noe kanskje ingen ville trodd var mulig for bare noen måneder siden - men klassen har altså vokst seg både stor og solid på rekordfart. 

11 race ble gjennomført løpet av helgen, de fire første racene i spektakulær nærhet til havneanlegget ved Larvik seilforening, der båtene praktisk talt kunne ta på moloen og tilskuerne ikke bare kunne se seilnummrene, men også ansiktsuttrykkene til seilerne når de fløy forbi. Det var med andre ord en helt  reel publikumsport sett fra land. I døende vind, ble banen flyttet ut i Larviksfjorden etter lunsj og vel ute i fjorden, fikk seilerne bryne seg på både strøm og bølger, noe som var nytt for mange. 

Etter første dag og seks seilaser, var det jentene Sarah Todesen og Nora Doksrød som lå helt i toppen.

Søndagens seilaser ble også avholdt ute i fjorden og med Color Line's Superspeed som bakteppe kunne den aller første norgesmesteren kåres. I det åpne mesterskapet var det Eliott Savelon fra Nederland som klatret helt til tops med svensken Oscar Andersson på tredje. Alexander Dahl Høgheim sikret en norsk andreplass og som kanskje den største forhåndsfavoritten, kunne Alexander m klatret høyest på pallen i NM, med Nora Doksrød på en flott 2 plass. og 3.plassen gikk til Anders Klippenberg.