PÅ TOPP:
PÅ TOPP:

Thomas Robberstad leder Vest/Nord-ranking

Hvem er den beste seileren fra vest og nord på SEILmagasinet shorthanded-ranking? For første gang presenterer vi en egen rankingliste for dem.

Publisert Sist oppdatert

Anne-Gurine Åse EspesethDet er flest seilere og flest shorthanded-regattaer øst i Norge, sånn er det bare. Og i ranking-sammenheng har det til resultat at seilerne i øst har lett for å dominere på listene. Derfor kan det være både morsomt og interessant å se på hvordan rankinglisten ser ut for de av seilerne som holder til langs kysten vest og nord for Lindesnes.

Øverst på den listen troner ikke overraskende Thomas Robberstad frta Stavanger. Han har lenge markert seg som den beste poengplukkeren fra en vestlandsforening, og han er en av få vestlendinger som også deltar i regattaer på Østlandet i ny og ne. Og det – i tillegg til sine egne seilferdigheter – har brakt ham helt opp på en 3. plass på den totale rankingen. Derved ligger han også på toppen av Vest/Nord-rankingen.

Flere utfordrere – et stykke bak

231 poeng bak Thomas Robberstad følger Harald Matland fra Nordhordland Seilforening. Harald deltar jevnt og trutt i shorthanded-regattaer – og det gir poeng. Drøye ti poeng bak ham igjen følger Willy Forland fra Ran, så mellom dem er det jevnt. Til helgen møtes de begge i regattaen Askeladden i regi av Os Seilforening. Dog, kanskje ikke sånn direkte: Matland er påmeldt i singlehanded-klassen, mens Forland stiller i doublehanded sammen med Torvald Fossestøl. Fossestøl ligger på 7. plass på rankingen.

UTFORDRER: Nærmeste utfordrer til Thomas Robberstad er Harald Matland.
UTFORDRER: Nærmeste utfordrer til Thomas Robberstad er Harald Matland.

På litt avstand, 114 poeng, bak de tre i teten følger Pål Øyvind Holst fra Bergens Seilforening. Deretter er det jevnt på de neste plassene 60 poeng bak Holst. Jon Hardie fra Milde Båtlag, Bjørn Rundhovde fra Nordhordland, Fossestøl, Carl Olav Wickmann, Bergen, Petter Ankjær-Jensen, Ran og Pål R. Njølstad, Bergen følger på de neste plassene.

Nina Rosenlund er beste dame

Beste kvinnelige seiler på denne kanten av landet, er som så ofte før, Nina Rosenlund fra Ran. Hun ligger på en 26. plass over all med 153,5 poeng – 40 poeng foran Monika Christensen fra Milde som er nest beste kvinnelige seiler i vest og nord. Deretter følger Åse Espeseth, Askøy, Anne-Gurine Folgerø, Askøy, Rannveig Veholmen Erdal, Stavanger, Pernilla Simolin, Os og Ida Bakker Trulsrud fra Stavanger.

BESTE DAME: Nina Rosenlund topper listen over kvinnelige shorthanded-seilere i vest og nord.
BESTE DAME: Nina Rosenlund topper listen over kvinnelige shorthanded-seilere i vest og nord.

Se hele listen.

Tre tellende shorthanded-regattaer gjenstår i vest: Askeladden arrangert av Os Seilforening (29. august), Bergen Singlehanded (Bergens Seilforening) 5. september og Gandsfjord Shorthanded Weekend (Gandsfjord Seilforening) 19. september.

Og så er sesongen over – også vest og nord i landet.