Anette Rasmussen, Kari Vold Jensen (til rors), Marit Ekkernes (foran), Una Sjørbotten.
Jentekvartetten slo gutta!

Fullt kurs i Bodø

Bodø seilforening arrangerte forrige helg nybegynnerkurs. Enkelte kom helt fra Mo for å delta.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bernt Aanonsen hadde med seg  Anette Rasmussen, Kari Vold Jensen, Marit Ekkernes, Una Sjørbotten om bord i "Spleis". Fotos: Bernt Aanonsen.

I år var det eieren av Bavariaen «Spleis»,  Bernt Aanonsen, sin tur til å være hovedinstruktør. Med fire båter til disposisjon var kurset fullboka med d15 deltakere.

Fra teori til praksis

– Kurset ble innledet med er et langt teoretisk bombardement som nok kunne ta pusten fra noen og enhver, men de holdt ut. Men så kom belønninga da de kunne gå om bord i båtene lørdag og se hva det var jeg egentlig snakka om fredag kveld, skriver Aanonsen på sin seilblogg.

Foruten Aanonsen og «Spleis» stilte Harry Nilsen med «Lucille», Per Saupstad med «Mås» og Håkon med «Tora».

Flinke jenter

Lørdag og søndag gikk det i ett fra klokken 10 til utpå ettermiddagen.

– Jeg hadde med meg fire jenter på kurset. Dette var en ivrig gjeng som kvitterte instruksene mine med å utklasse gutta i den avsluttende seilasen. Og dét uten at jeg rørte ror eller tau hele seilasen, jeg kunne bare stå i luka og nytte iveren som de la for dagen og ikke minst gleden over å vinne, skriver en fornøyd instruktør om bord i «Spleis».

Flere av deltakerne ga uttrykk for at de ville komme å seile på tirsdagsseilasene til Bodø seilforening, og noen av skipperne fikk gjort avtale med nytt mannskap.