TRENER: Norsk seilsport trenger flere trenere, og muligheten til å kunne bli det er nå bedre enn noensinne.
TRENER: Norsk seilsport trenger flere trenere, og muligheten til å kunne bli det er nå bedre enn noensinne.

Gode muligheter for å bli trener i høst

Går du i tanker om å bli trener? Eller har seilforeningen planer om å holde et trenerkurs? Muligheten for å få utdannet trenere har neppe vært bedre enn de vil være fra høsten av.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært et stort løft å få utdannet fem trenerutviklere som nå har lisens for å utdanne nye assistentrenere og Trener 1, sier Iens Ludvig Høst i Norges Seilforbunds trenerutvalg.

I de senere årene har han selv stått for utdanneslen av seiltrenere i Norge. Nå har han fått fem nye ved sin side, noe som betyr at kapasiteten til å utdanne trenere på de to laveste nivåene har økt formidabelt.

En assistenttrener skal kunne være trener for nybegynnere og viderekomne i alderen syv til tolv år og kunne være trener på seilforeningenes sommerleire. I tillegg gir utdannelsen grunnlag for å kunne gå videre til å bli Trener 1.

For en Trener 1 er målsettingen med utdannelsen at den skal gi kunnskap god nok til å være ansvarlig klubbtrener for nybegynnere og viderekomne seilere opp til 14-års alderen.

– Dersom du eller seilforeningen din ønsker assistent- eller Trener 1-utdannelse, så ta kontakt med meg, sier Iens Ludvig Høst som byr på følgende e-post-adresse: [email protected].

Trener 2 i øst og vest

Norges Seilforbund starter i høst to utdanningsløp for dem som vil bli Trener 2 i november – et i Oslo og et i Stavanger.

– Etter tre år med en ny Trener 2-utdanning og i overkant av 40 kandidater fra Vest- og Østlandet, ser det ut til at vi har funnet formen, innholdet og formatet, sier Høst.

Om Trener 2-utdannelsen sier han:

– Trener 2 er blitt en bred og samtidig dyp trenerut-danning hvor kandidatene får en solid plattform for trening av ungdom fra 14 til 20 år. Fokuset er begynnende spesialisering og trening til selvstendighet, mental og fysisk styrke, fellesskapsorientering og gode seileregenskaper.

Utdanningen skjer gjennom fire helgesamlinger, egenstudier, praksis i egen forening og praktisk coaching under en norgescup. I Oslo starter det med en samling fra 8. til 10. november, og i Stavanger er den innledende samlingen 15. til 17. november.

Ytterligere informasjon befinner seg på NSFs nettside: www.seiling.no.

FRA NORGES SEILFORBUND

Denne artikkelen er innlevert av NSF og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.