NY PRESIDENT? Guro Steine fra Drøbaksund er foreslått som ny president i Norges Seilforbund.

Guro Steine foreslått som ny president i NSF

Når seiltinget avholdes digitalt 13. mars, kan Norges Seilforbund få sin andre kvinnelige president.

Publisert

Guro Steine (48) fra Drøbaksund Seilforening er foreslått til å overta som ny president i Norges Seilforbund etter Jørgen Stang Heffermehl (KNS). Det går frem av valgkomiteens innstilling som nå foreligger. Stang Heffermehl har sittet i fire år, og det er det maksimale antall år en president kan sitte. Guro Steine har vært 1. visepresident i de siste to årene, noe som også er hennes totale fartstid i NSF-styret.

– Jeg brenner for å fremme og videreutvikle seilsporten, både på toppidrettsnivå og som en breddeaktivitet for alle aldre og lag av befolkningen. Seiling lærer barn og unge å bli glade i naturen og havet, de lærer å mestre elementene og det er en aktivitet man kan drive med på tvers av aldersgrupper og gjennom hele livet, skrev Guro da hun gikk til valg i 2019.

Blir Guro Steine valgt til ny president, blir hun den andre kvinnelige presidenten i seilforbundet. Inger Book fra Åsgårdstrand var den første. Hun var leder for seilerne i Norge fra 1998 til 2001.

Til daglig er Guro Steine kommunikasjons- og bærekraftdirektør i GK-gruppen, som er en teknisk entreprenør.

Som seiler er hun først og fremst turseiler, men hun har også seilt regattaer på klubbnivå i familiens Elan 350. Men hun har seilt lengre enn som så.

Fra 2003 til 2006 seilte Guro Steine og familien jorden rundt om bord i Boström 37-en «Marialene». Da hun og mannen, Steinar Jørgensen, seilte fra Norge, var yngstesønnen Olve bare noen uker gammel, mens eldstemann, Håkan var fire år.

SEILmagasinet omtalte familien i 2006.

Etter at de kom hjem, har de vært turseilere og engasjert i seilsporten lokalt i Drøbaksund Seilforening, der Guro blant annet har vært nestleder.

Den foreslåtte, nye presidenten er dessuten sertifisert dommer og regatta-arrangør i NSF-systemet. Sivilt er hun utdannet som siviløkonom fra Norges handelshøyskole.

Ny, foreslått styresammensetting

Det øvrige styret som er foreslått er:

1. visepresident: Ole-Petter Pollen, Moss

2. visepresident: Inge Bøen, Ålesund

Styremedlem: Marthe Enger Eide, Bærum

Styremedlem: Håvard Katle Fjon, Stavanger

Styremedlem: Anne Moe Nikolaysen, KNS

Styremedlem: Kirsti Pettersen, Soon

Varamedlem: Nina Myhre, KNS

Varamedlem: Leif G. Middelthon, Stavanger

Digitalt seilting

Seiiltinget 13. mars vil for første gang bli avholdt digitalt, og generalsekretær Per Christian Bordal tror det vil bidra til stor oppslutning. Norges Seilforbund har per i dag 117 seilforeninger, men vanligvis har kun en drøy firedal av dem vært representert på seiltinget.

– – Med denne digitale løsningen tror og håper vi på at seiltinget vil få rekordmange deltagere. Det ville jo være fantastisk om vi ville kunne ha alle landets seilforeninger representert på seiltinget. Det vil bli historisk! Det er i alle fall ingen distanser eller økonomiske barrierer som er til hinder for det, sier han.