NC I RS FEVA: Drammens Seilforening arrangerte norgescup i RS Feva i helgen. Det var foreningens første NC arrangement på en mannsalder.
NC I RS FEVA: Drammens Seilforening arrangerte norgescup i RS Feva i helgen. Det var foreningens første NC arrangement på en mannsalder.

Hjemmeseier til Drammen-seilerne

Det er lenge siden det er blitt avholdt norgescup i regi av Drammens Seilforening. Det forhindret likevel ikke hjemmeseier.

Publisert Sist oppdatert

Norgescupen som var for RS Feva, gikk i marginal vind med utgangspunkt i Drammens Seilforenings tilholdsted på Rødtangen på Hurum.

– Vi måtte jage etter vindflak på sjøen. Et vinddrag rundt Rødtangen fyr ble redningen, forteller regattasjef Pål Brudevoll.

Likevel lyktes det å få i havn seks tellende seilaser, og det ble til slutt Drammens egne seilere, Francis Gautneb og Aksel Strøm-Hansen, som stod på toppen av listen da dårligste plassering var strøket.

Lenge så det ut til at KNS-seilerne Sebastian Alveberg og Lukas Bengtson skulle ta annenplassen, men Ida Olstrøm og Nora Bruaseth Andersen fra Moss snappet den fra dem i siste seilas.

Treningsleir i forkant

11 båter og 22 seilere hadde tatt veien til Rødtangen, noe arrangørene var godt fornøyd med. I forkant av norgescupen ble det avholdt en todagers treningssamling med seilere fra Drammen, Trondhjem, Haugesund, Moss, KNS og Holmestrand.

– Treningssamlingen torsdag og fredag ble ledet av Øyvind Hansen og Haugesunds trener, John Berthelsen. Disse dagene var det seks båter på vannet og frisk vind. Desverre fikk Victor Gautneb et stygt kjøttsår i hånden under treningene, og måtte stå over selve regattaen. Ellers hadde Drammens Seilforening hatt fire båter i cupen, forteller Brudevoll.

Resultater

1. Drammen: Francis Gautneb/Aksel-Strøm Hansen

2. Moss: Ida Olstrøm/Nora Bruaseth Andersen

3. KNS : Sebastian Alveberg/Lukas Bengtson

4. Haugesund: Jorun Kyvik/Skage Kyvik

5. Drammen: Sarah Brudevoll/Hedda Corneliussen

6. Holmestrand: Elisabeth Hansteen/Hilde Hansteen

7. Trondhjem: Charlotte Kvande Hai/Emma Ditaranto

8. Drammen: Vebjørn Sandaker/Vebjørn Ringereide

9. Moss: Jens Bekkevold/Milan Steen

10 Holmestrand: Samuel Jahre/Milan Steen