SKIFTE: Thomas Nilsson og Jon Sverre Høiden går ut og Eira Naustvik og Audun Gjøstein er på vei inn i styret.
SKIFTE: Thomas Nilsson og Jon Sverre Høiden går ut og Eira Naustvik og Audun Gjøstein er på vei inn i styret.

NorRating øker aktiviteten

Klasseklubben har fått nytt styre som vil jobbe mer for rekruttering  og aktiviteter i storbåtmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra NorRating, 24.11.2024

Det går mot en endring av hvordan klasseklubben for storbåtseiling i Norge arbeider. Det fremkom tydelig i årsmøtet klubben avholdt 23. november i Seilforbundets lokaler på Ullevål. «Vi har jobbet for å endre premissene for klubben fra å være en regel-vokter til å aktivt kunne arbeide for aktiviteter og rekruttering i storbåtmiljøet» forteller avtroppende leder Jon Sverre Høiden. NorRating har inngått en ny avtale med Seilforbundet som trygger økonomien i klasseklubben og sikrer seilerne målebrev til kostpris de neste tre årene. Det skal også etableres en ny database over seil og målebrev hvor brukervennlighet og driftssikkerhet er i fokus.

«Storbåtmiljøet fortjener en klasseklubb som aktivt bidrar med informasjon, inspirasjon og rekrutteringsfremmende tiltak.» sa styremedlem Thomas Nilsson, som ble bifalt av de fremmøtte på Ullevåll.

To ut, fire inn

På programmet stod også valg av nytt styre, som de tre siste årene har bestått av Stig Gard Paulsen, Morten Mero, Thomas Nilsson og Jon Sverre Høiden. Nilsson og Høiden var ikke på valg og trer ut av styret, og inn kommer Harald Gellein, Kjell Andreas Steinstad og Audun Gjøstein.

Valgkomiteens innstilling til leder var den erfarne seileren Eira Naustvik, som ble valgt ved akklamasjon: «Avtroppende styre i NOR Rating har gjort en kjempejobb med å legge til rette for at vi kan jobbe med det en klasseklubb bør drive med. Nå ser vi frem til å fokusere på rekruttering til seilsporten og håpe vi får flere seilere ut på banen. Spesielt håper vi å kunne bidra til å rekruttere bredde. Med en veldig kompetent gjeng med på laget håper jeg NOR Rating i fremtiden kan bidra med informasjon, aktiviteter og endringer som senker terskelen for å bli med ut å seile» forteller den nykronede lederen av Norges største klasseklubb.