Norsk andreplass i International Knarr Championship

Bak suverene Jon Perkins fra USA tok Martin Holter med mannskap Erik Holter og Ronny Nilsen en flott andreplass i International Knarr Championship (IKC) som ble avholdt i Bundefjorden 6.-13.august.

Publisert

De norske sølvmedaljene er den beste plasseringen på mange år for et norsk lag i det årlig avholdte mesterskapet. Det ble tett om andreplassen mot slutten av uka, da det også ble mindre vind og hvor siste dags seilas ikke kunne avvikles. Med en jevn serie klarte Holter å holde unna for tildigere vinner av IKC, danske Lars Gottfredsen som ble nummer tre.

 

Nest beste nordmann ble Johan Hvide fra Bergen på femteplass, Nils Petter Haugfos fra Drammen ble nummer seks.

 

Jon Perkins fra San Fransisco tok sin fjerde IKC-tittel. Samtidig som IKC viste at de norske knarrseilerne kan henge med i toppen mot konkurrenter fra USA, Danmark og Tyskland, viste Perkins konkurrentene hvor fort en Knarr kan seiles under de ulike skiftende forholdene i Bundefjorden. Med sin bror Phil Perkins som taktiker og Atle Brun fra Bergen som mannskap viste han konkurrentene ryggen gjennom hele uka med en fantastisk serie med fem førsteplasser. Med trygge veivalg og fantastisk håndtering av alle de ulike Knarrene laget fikk bryne seg på i løpet av uka fikk konkurrentene en leksjon, men også inspirasjon til å seile mer og lære mer om hvordan Knarren kan seiles fortere og bedre.

 

Årets International Knarr Championship var det 43. i rekken. Mesterskapet alternerer mellom Norge, Danmark og USA. For første gang deltok i år også et tysk lag. Mesterskapet er krevende for seilerne da seilingen foregår i lånte båter og med en ny båt til hvert lag hver regattadag. Med omtanke for båtene og eierne som stiller dem til disposisjon for mesterskapet får man hver dag utfordringen med å sette seg i en ny båt, beherske dens rigg og utstyr og konkurrere på høyt nivå.

 

Neste års IKC arrangeres i Skovshoved nord for København.

 

Powered by Labrador CMS