Korrigeringer i noens LYS-tall i vente

NSF sa ja til NORLYS-endring
NSF sa ja til NORLYS-endring

NSF sa ja til NORLYS-endring

Norges Seilforbund har godkjent NORLYS forslag til regelendringer. Det får konsekvenser for noen båters LYS-tall.

Publisert Sist oppdatert

Ramaskrik. Hakeslepp. Undring. Reaksjonene var mange da flere båter fikk endret sitt LYS-tall for året – som følge av at den svenske LYS-tabellen var ikke ubetydelig juster for en rekke båters vedkommende.  Og i NORLYS’ regler stod det at den svenske tabellen skulle danne utgangspunktet for norske LYS-tall.

GODKJENT. I forrige uke tok NORLYS fatt i problemet – som for noen båters del har ført til urimeligheter når det gjelder LYS-tallet – og gjennom et hastemøte og nå en hastegodkjenning av Norges Seilforbund, har de nå fått gjennomført en regelendring som frigjør NORLYS fra den svenske tabellen.

– LYS-komiteen vil jobbe på spreng i kommende uke med å nullstille alle LYS-tallene til 2008-nivå å gå igjennom de båtene som de mener skal endres, sier Håvard Ravn Ottesen, leder av NORLYS, som svar på SEILmagasinets spørsmål om: Hva skjer nå?

FRED. Hans store ønske er en uke med minst mulig støy slik at LYS-komiteen kommer igjennom sin ikke ubetydelige oppgave på kortest mulig tid – slik at nye og endelige 2009-LYS-tall skal være klare før de store regattaene går av stabelen.