Informasjon fra Norges Seilforbund

I MOSS: WASZP er en av ungdomsklassene som blir representert på vårsamlingen i Moss.

Treningssamling for ungdomsklasser i Moss

13. og 14. april inviterer Norges Seilforbund til vårsamling i Moss for alle seilere i klassene ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7, iQFOiL, WASZP, RS Venture og 29er.

AV MORTEN JENSEN • – Denne vårsamlingen er en super måte å starte sesongen på for seilere på alle nivåer. Den er en fin oppkjøring til sesongens første regattaer og spesielt til den første norgescupen to uker etterpå, sier Emilie Kathrin Vabø i NSF, som har ansvaret for å sy samlingen sammen.

En liten tropp av trenere vil stå klar til å ta i mot når seilerne kommer, og de vil bli assistert av årets trener 2-kandidater som vil få dommer- og arrangørpraksis under samlingen.

Emilie Kathrin Vabø
Emilie Kathrin Vabø

– Vi pleier å ha denne årlige samlingen før påske, men ettersom påsken er tidlig i år, kommer den etter. Det gjør at vi forhåpentlig slipper å måke snø av bryggene slik vi måtte i fjor, humrer Emilie, som håper på god og entusiastisk deltakelse.

I fjor deltok det cirka 60 seilere.

For at en klasse skal få en dedikert trener, må det være minst seks påmeldte – med unntak av RS Venture Connect for paraseilere.

I forkant av samlingen, som foregår helgen 13. og 14. april, vil NSFs utviklingslag møtes torsdag og fredag til en egen samling.

Å arrangere en slik samling krever samarbeid fra alle involverte parter, og noen enkle kjøreregler fins. De seilforeningene som er representert med fire seilere eller flere, må stille med minimum en RIB til arrangementet.

– Vi er også avhengige av hjelp av to–tre foreldre hver dag, sier Emilie Kathrin Vabø.

Påmelding til samlingen skjer på Manage2Sail.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.