Bavaria 35 Cruiser med tre doble lugarer

Ny 35-foter basert på 34 fots skrog

Ny 35-foter basert på 34 fots skrog

– En 35-foter med tre lugarer har vært etterspurt, og det har vi fått nå, sier Haldor Holm hos Lunde Båt AS, etter at Bavaria 35 Cruiser ble presentert i dag.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke snakk om noen ny modell, men en forlenget båt basert på skroget til Bavaria 34 Cruiser der verftet har fått plassert to doble lugarer i akterskipet – i motsetning til den ene som Bavaria 34 Cruiser har.

ALTERNATIV. Den nye Bavaria 35 Cruiser kommer derfor heller ikke som noen erstatning til Bavaria 34 Cruiser, men som et alternativ for dem som ønsker tre doble lugarer.

De to lugarene får konsekvenser for innredningsløsningen for øvrig, og det er tegn som tyder på at den nye modellen blir mer kompakt med den ekstra lugaren. Salongen ser ut til å krympe noe, og mens 34-foteren har et stort, dedikert kartbord, er dette i den nye modellen snudd motsatt, kartbordet er foldbart, er mindre og en del av salongen.

På tegningene ser også byssa mindre ut, mens derimot toalettet ser ut til å bli omtrent på samme størrelse. Også lugaren forut blir like stor som i 34-foteren.

– Et kjøleskap er plassert under salongbordet, noe som øker skapplassen i byssa, sies det i en pressemelding verftet har sendt ut.

TRADISJONELL STIL. I likhet med flere av de større Cruiser-modellene vil den nye 35-foteren få flyttbart skott i akterlugaren, hvilket betyr at man kan tilpasse størrelsen etter behov; enten ved å ha to like store lugarer eller en liten og en stor.

Båten får imidlertid ikke den nye, enkle innredningsstilen de nyeste modellene har fått. Ifølge Haldor Holm vil den ha den tradisjonelle stilen de mindre modellene fortsatt har.

De ytre målene er nesten like, men den nye 35-foteren har økt med 5 cm i skroglengde, den har fått 100 kg mer jern i kjølen og 2,8 kvm mer seil. Kjølen er 2 cm dypere.

Basert på en eurokurs på 8,10 vil prisen på Bavaria 35 Cruiser bli kr 760 000 levert verft.