Ny bra dag for Full Medal Jacket i Key West

Første kryss la grunnlaget for nok en fin plassering for de norske Melges 24 seilerne. Her er Petrus Eides rapport.

Publisert

Dag tre ble veldig lik gårsdagen der lite vind fikk råde og utfordret seilerne til det maksimale. Team "Full Medal Jacket" (FMJ) gjorde nok en fin første kryss og denne gang holde de posisjonen inn til en flott 4.plass i dagens eneste sseilas.

På første toppmerke kjempet de nok en gang om å runde topp tre og i den kampen var de litt for nær det kanadiske laget og valgte å ta straff (360). Dette kostet dem 4-5 plasser og på offset merket rundet de som 8.lag. Etter dette seilte Eivind Melleby og hans lag smart og raskt og plukket båt for båt. Inn mot mål kjempet de om 3.plassen mot «BluMoon», en duell de tapte de med noen få meter. «Uka Uka» (ITA)vant etter en god start i le og god fart gjennom vannet. Etter fem seilaser ligger den norske båten nå på 6. plass med samme poengsum som de to båtene foran på listen og med bare to peong opp til 3. plass sammenlagt.

Forholdene er vanskelige. Lite vind, gammel sjø, motorbåt bølger og det at det er svært vanskelig å se vinden på vannet, gjør sitt til at dette mesterskapet frem til nå har gitt det norske laget mange utfordringer. Uansett slutt-resultat på fredag så er regattaen en meget god trening til VM i Corpus Christi i mai. Hvis det nå kommer litt mere vind på siste dag, så har dette oppholdet vært optimalt i forhold til tuning av mannskap, rigg og seil.

Kristian Ruth har kommet godt inn i laget som taktiker og tilfører mye god energi. I dag startet FMJ meget godt og dette var Kristian svært fornøyd med samt det at "speed" er tilbake. Kristian synes at det er mange likheter mellom Melges 24 og Laser seiling som gir ham god trening. Blant annet dette med å finne ett "spor" og kjempe om dette samt "approach" topp-merke. Dette er spennende mener den unge OL-satsende Laser seileren fra Asker.

Mesterskapet fortsetter i morgen med planlagte to seilaser og da i litt mere vind.

Peer Moberg, Bruce Ayres og Vin ce Brun ligger på 10. plass sammenlagt etter 8. plass idag.

Se komplett resultatliste her

Powered by Labrador CMS