Ny rigg på Snipe

Vestlending fikk mye oppmerksomhet under Musto Cup i helgen. Henrik Grythe rapporterer.

Publisert

Vestfjorden seilforening inviterte også i år til Musto Cup. Kanskje litt skuffende 26 båter  på startlinjen, og kun en svensk båt som enslig utlending ble det likevel flott seiling, og kanskje  man må seile snipe for å bli skuffet over 26 like båter til start. Tilnærmet perfekte  forhold for jolleseiling både lørdag og søndag gjorde at nok alle var fornøyde med seilingen. 3 regattaer i fin sønnavind hver dag konstituerte en flott serie.

Mest oppmerksomhet fikk nok seileren Jørn Haga, som var kommet over fjellet med 3-4 andre  sniper fra stavangerflåten. Med en rigg som for tiden er satt opp med et ekstra sett spredere og en riggtrim ulikt alt annet, seilte han og mannskap Anniken Bjerke meget fort. De var de  eneste som hang på Jostein/Asbjørn Grødem som tidvis utklasset resten av feltet, som de  har for vane når det ikke blåser som mest. Etter lørdagen var vel alle borte ved båten til Jørn og evaluerte den nye oppfinnelsen hans.

Bak Brødrene Grødem ble det etterhvert meget jevnt om de neste plassene, og det var spennende  helt til premieutdelingen. Fullstendig resultatliste finner du her:

http://idrett.speaker.no/Downloads/534965/docs/mustocup_2009.htm

Med 4 større regattaer unnagjort og 4 forskjellige vinnere virker snipeklassen nå veldig åpen  før NM siste helgen i juni. Før den tid blir det imidlertid Wibroe Cup utenfor København der drøyt 25 norske båter får bryne seg mot hele nordeuropas elite, og Aker Brygge Cup som også kan  by på muligheter til å skjerpe formen.

Powered by Labrador CMS