Ny shetlandsrekord på returen
Ny shetlandsrekord på returen

Ny shetlandsrekord på returen

Wolfpack Racing Team stormet nok en gang over linjen som første båt i FjordSailing Shetland Race grytidlig mandag morgen denne uken. De vant også over all og satte samtidig en helt ny fartsrekord på strekningen Lerwick–Marstein.

Publisert Sist oppdatert

Den gamle fartsrekorden som Hans Christian Braarud og mannskap på tre satte i 2000 med 50-foteren WOLFIES TOY var på 17 timer, 35 minutter og 47 sekunder. Men den gangen strakk banen seg helt inn til Kleppholmen i Korsfjorden. I dag er målgang ved Marstein.

 

HADDE AMBISJONER. – Det er ikke mer enn rettferdig at vi også starter på nytt når det gjelder fartsrekorder, og det er spesielt moro at Wolfpack Racing Team setter ny rekord i jubileumsåret, sier Andre Farstad, leder i regattakomiteen.

 

WOLFPACK og skipper Thomas Nilsson med mannskap på 14 seilte over Nordsjøen på 17 timer 27 minutter og 3 sekunder. Dette er nå den nye rekorden i FjordSailing Shetland Race.

 

– Det er moro å sette en ny rekord og det var også en av grunnene til av vi stilte opp. Når det er sagt, så har denne båten og tilsvarende potensiale til å seile mye raskere. Vi kommer tilbake, sier Thomas Nilsson, som også vant FjordSailing Shetland Race overall i jubileumsåret.

 

ÅLESUND POPULÆRT. Årets nyvinning var starten fra Ålesund der syv båter stilte til start. ELISABETH 4, en Bavaria 38 CR med Sverre-Håkon Østraat som skipper, gjorde rent bord begge veier.

 

Ålesundseilerne hadde gode forhold begge veier, og tilbakemeldingene fra seilerne var klare:

– Vi kommer tilbake neste år, og det skulle ikke forundre om vi blir dobbelt så mange.

 

FORNØYD SPONSOR. FjordSailing, hovedsponsor for racet var også fornøyd.

 

– For oss i FjordSailing Yachts AS, ett selskap som ble dannet med bakgrunn i langturseiling, er det flott å kunne være hovedsponsor, for ett arrangement som FjordSailing Shetland Race. Dette må kunne kalles den tøffeste regattaen i Norge, og den har en lang historie og tiltrekker seg seilere fra store deler av Europa. Vi håper at regattaer som dette vil inspirere nye og gamle seilere til fortsatt seiling i årene som kommer, sier Rune Refsnes i FjordSailing Yachts AS.

 

Komplette resultatlister.

Klassevinnere:

LYS Ålesund: ELISABET 4, Sverre-Håkon Østraat, Ålesund Seilforening

Bergen

 

LYS -1.26 Doublehanded: FASTTRACK VIII, Nigel Colley/David Bowdler

 

LYS  1.27- Doublehanded: GREYHOUND Gerhard

Schalwijk/Kasper Silvius

 

LYS -1.22: HANNA MARIE, Rolf Hermansen, RAN SF

 

LYS 1.23-1.29: OLLIE ROYAL, Svein Andre Hol, Askøy SF

 

LYS 1.30-: WOLFPACK, Thomas Nilsson, KNS