Får spenstigere seilegenskaper

Nye Lagoon 421 med fathead-storseil

Nye Lagoon 421 med fathead-storseil

Mer seil og bedre seilegenskaper – det er hovedingrediensene i endringene når katamaranen Lagoon 420 nå blir til Lagoon 421.

Publisert Sist oppdatert

Lagoon 420 har vært en solid salgssuksess for det franske verftet Lagoon. Nærmere 200 båter er blitt produsert av modellen, som nå har fått et ansiktsløft.

HØYERE RIGG. – De viktigste er at båten nå får to mastealternativer. Den ene beregnet for å gå under standard US-brohøyde, mens den nye masten som er beregnet for Europa, rager 21 meter over vannflaten, forteller Alf Morten Indbjo i Katamaran.no AS, som importerer Lagoon-katamaranene til Norge.

Seilet på det høye rigg-alternativet blir dessuten av såkalt «fathead»-type med en firkant-formet flyndre som bidrar til å bygge ut akterliket. Totalt utgjør økt seilareale hele 7 kvm.

FALLER UT I MYE VIND. –  Toppen er utviklet i samarbeid med verdens ledende seilloft for flerskrog-båter, Incidences. Foruten å gi økt seilareale vil toppen av storseilet og akterliket automatisk åpne seg når vinden øker, slik at man ikke får for mye krefter i toppen av storseilet når det blåser opp, sier Indbjo.

Ifølge Indbjo vil den nye modellen få et forbedret undervannsskrog, som sammen med den nye riggen skal gi enda spenstigere seilopplevelser.

KLAR TIL SOMMEREN. Første båt vil være leveringsklar sommeren 2009, og prisen i euro vil være ca. 300.000 uten norsk moms og sjøsatt i Frankrike.

Du kan lese mer om Lagoon 420, som Lagoon 421 springer ut fra.