EXPRESS: «Fars Cortina» og «Angst» er to Expresser som også er påmeldt i år. Det blir mindre vind, mer sol og kaldere enn på bildet.

Klart for iskald vinterregatta i Stavanger

Den tradisjonelle Nyttårsseilasen i Stavanger arrangeres førstkommende lørdag, og 17 båter er påmeldt.

Publisert Sist oppdatert

–Værmelding for lørdag på Yr / Predictwind pr nå sier 2-3 m/sek kaldt og fint vær, forteller Harald Gellein. Han leder regattakomiteen i Stavanger Seilforening. Yr.no varsler temperaturer ned mot 7 minusgrader, kaldt men betraktelig varmere enn hva vi kan vente oss på Østlandet.

Bra interesse

– Foreløpig er det 17 påmeldte båter, det blir vanligvis flere etter hvert som vi nærmer oss helgen, sier Gellein. Regattaen har egen Express-klasse med syv båter påmeldt. Det er like mange som i NOR Rating-klassen hvor det også er syv båter, mens det er bare to i Tur-klassen. I NOR Rating stiller det to JPK 1030, som blir en duell innen regattaen 

PÅMELDT: Maxi 1050 «Sitaren» stiller i år også. Den starter som båt nummer to.

Gunderstart

–Dette er en Gunderseilas med start i Vågen i Stavanger sentrum og en runde eller to på Åmøyfjorden, og deretter målgang igjen i vågen. Første båt i mål vinner, forklarer Gellein. Største båt er «Fri Flyt», en First 44,7 som vil starte sist, og ta igjen alle for å vinne, mens S/Y «Laura» er minst, en Omega 30 som starter ført, og må forsøke å holde på ledelsen.

Sosialt

– Etter seilasen blir det samling hos Olivia restaurant i sentrum med Pizzabuffet. Christen With tar som vanlig turen til Stavanger, og bidrar med kommentarer til film og bilder fra dagens seilas. Alltid underholdene, avslutter Gellein.

Du finner påmeldingen her.