SLØR: «FarrOut» med code 0 ut fra start. Den norske båten seiler svært godt.

Bra start for de norske

Både Ole-Petter Laksholm og Petter Hegle ligger blant topp ti i klassen i Silverrudder.

Publisert Sist oppdatert

Det var en frisk start på Silverrudder når de enorme startfeltene ble skutt i gang. Det var vindkast på over 12 m/s fra vest, og kraftig motstrøm. Selv om de fleste tok det forsiktig, så ble det både kollisjoner og grunnstøtinger.

De norske på

Begge de norske båtene klarte å holde seg unna problemene som stort sett skjedde da båtene broachet. Kl 14:30 er mange alt passert Storebæltbroen, og regattaen er i ferd med å komme i en ny fase. Båtene har kraftig motstrøm, og vinden fra vest er i ferd med å snu mot nord. De fleste er fremdeles på babord halser, men noen har slått over på styrbord for å komme seg nærmere land hvor det er mindre motstrøm. Ved 17:00 tiden vil feltet runde Fyns nordøstligste punkt, og da blir det ingen beskyttelse bak land lengre. Da vil vinden være på sitt svakeste, men den vil friskne på. I kveld blir det 9 m/s fra nordvest, og slik skal det være i hele natt.

Det skal bli ganske kaldt også. Nattetemperaturen kan falle til ti grader.

RASK: Norske «Popcorn» ligger som båt nummer sek i et sterkt felt.
RASKERE: «FarrOut» tar en snarvei, og avanserer til en andre plass i feltet.

Godt plassert

Storebælt skaper en utfordring for de store båtene. De største må gjennom det østre løp, som vil gi en omvei, og mer kryss. De vil også få mer motstrøm. Her ligger to Class 40 først.

Petter Hegle i Farr 395 «FarrOut» våget seg gjennom det vestre, og har bare én båt i klassen foran seg.

Proffseileren Phil Sharp, som seiler i samme klasse som Hegle i en splitter ny First 36 går i det østre løp. Han vant starten, men er blitt forbiseilt av to Class 40, en Archambault 40, en Kracer 40 og en tysk one-off.

Ole-Petter Laksholm ligger som nummer seks i den kanskje tøffeste klassen med 139 båter påmeldt. Han ligger blant flere JPK 1030 og Figaro II.

Tøft for de små

Aller fremst i feltet finner vi en Melges 24. En CB 66 Racer ligger som tre; en seiler som vil få en lang natt. I den nest minste klassen finner vi båter som er utviklet for denne regattaen. I tet ligger en Dehler 30 OD, med Seascape 27 og nye Aeolos P30 jagene. Ut fra start virket det som at Aeolos P30 hadde for lite skrogstabilitet.

I den største klassen er det en Landmark 43 i tet, som viser at båten kan vinne uten målebrev også.

Trimaranen «Black Marlin» har banerekorden, og har alt tatt igjen halve feltet. Den seiler nok for å slå sin egen rekord.

Følg trackingen her

TRACKING: Du kan følge det store feltet direkte. Feltet har strukket seg mye.

.