Optimist-seilere varmer opp på Kanariøyene
Optimist-seilere varmer opp på Kanariøyene

Optimist-seilere varmer opp på Kanariøyene

Hva gjør man når man er ivrig etter å starte seilsesongen, men stoppes av is og kulde i Norge? Jo, man tar seg litt ferie og drar til varmere strøk for å pleie sin hobby.

Publisert

Kjetil Morken i Norsk Optimistjolle Klubb har sendt oss denne rapporten:

Denne uken er 10 norske optimistseilere i Las Palmas for å starte sesongen med en ukes intensiv trening sammen med 10 andre ungdommer fra Danmark og Sverige.

PROFF HJELP. Det er den danske produsenten Winner som gjør dette mulig gjennom sitt Seilcenter på Real Club  Nautico i Las Palmas på Gran Canaria. Her har Winner 20 fullt utstyrte Optimistjoller lagret, og under kyndig og fast ledelse av Kim Skovgaard leies det hele ut til grupper som ønsker muligheter til effektiv trening i meget gode forhold.

Med på turen denne gangen er trenerne Bård Birkeland og Kasper Paulsen.

Oppholdet startet friskt på søndag med regatta mot 70 spanske seilere som hadde sin regionsuttagning. Dette ble tøff motstand for de rustne seilerne fra Norden. Spanjolene har da også en fordel av hjemmebane og masse erfaring med de lokale forholdene som

preges av store bølger, dønninger.

 

TETT PROGRAM. Programmet er ellers lagt opp med fysisk trening kl 07, deretter frokost med påfølgende seiling fra kl 09:30 til 16:30. Lunsj inntas på vannet for at man skal kunne nytte tiden best mulig. Dagen avsluttes med briefing på hotellet kl 18 og felles middag på kveldens utvalgte restaurant.

Se bilder fra oppholdet på Mallorca her.