Fjorden lokker

Det var nesten sommer på sjøen på fredag. Seilas var på jobb og hadde årets beste arbeidsdag. 

Publisert

Seilas valgte riktig dag for å lage motereportasje for bladet. Vi var heldige og få låne X-41 av XPO group som ligger klare for DN Cup som starter om litt over en uke.

Varmt i solen

Vi var optimistiske og hadde rasket med oss også sommertøy. Shorts var litt i kaldeste laget, men i solen i medvind var det nesten sommer.  På kryss var det deilig med varme softshell jakker og hettegensere.

Godværet i hele Sør Norge og Trøndelag vil holde seg langt utover i uken i følge yr.no, så nå er det bare å få båten på vannet.

Seilglede

Vi hadde med oss ni modeller hvor kun fire hadde seilerfaring. Vi var tre gutter og seks jenter pluss to fra Seilas. Henrik fra XPO instruerte  de ferske seilerne godt, og det tok ikke mange minuttene før de var i stand til å trimme seil, også spinnakeren. Det var en fornøyelse å fotografere seilerne som fikk en stor opplevelse.

8 knop

X-41 er et råskinn av en båt. Det var ikke mye vind, men båter skyter fart i de minste vindpust. På det meste hadde vi åtte knop på loggen. Høy fart i lite vind er magisk.

Operabygget

Vi avsluttet var forseanse med Operabygget som kulisse. Bygget ser penere ut fra sjøen, men også vi trakk en del oppmerksomhet der vi seilte noen meter fra marmoren.

Powered by Labrador CMS