Over 300 seilere til storNM i Stavanger
Over 300 seilere til storNM i Stavanger

Over 300 seilere til storNM i Stavanger

Stavanger Seilforening venter over 300 seilere til årets storNM for joller og brett i dagene 15.- 17. august.

Publisert

I Subsea 7 StorNM 2014 konkurreres det i klassene Optimistjolle, Zoom8, E-jolle, Laser, RS Feva, 29′er og brett. Regattaene seiles på fire baner i lokale farvann omkring Stavanger Seilforenings anlegg på Sølyst, og en publikumsvennlig bane i Vågen i Stavanger. Her vil også finaleseilasene pågå.

OFFISIELT NORGESMESTERSKAP. StorNM er landets offisielle Norgesmesterskap i seiling for de nevnte klassene, og arrangementet vil samle rundt 300 joller/seilere fra den nasjonale eliten. Det konkurreres i klasser for ungdom og voksne.

SAMARBEID MELLOM FORENINGER. Stavanger Seilforening tar sikte på å gjennomføre mesterskapet på et høyt profesjonelt nivå, og legger dessuten stor vekt på sikkerheten under arrangementet. Med seg i gjennomføringen av StorNM samarbeider Stavanger Seilforening med de lokale seilforeningene i regionen – Gandsfjord Seilforening og Seilforeningen 1928.

LOKALE SEILERE. I de senere årene har seilere fra Stavanger-regionen hevdet seg godt på nasjonalt og internasjonalt nivå. Håpet er at lokale seilere også skal gjøre det godt i StorNM på hjemmebane i Stavanger, heter det i en pressemelding arrangøren har sendt ut.

To av regionens beste jolleseilere, Håvard Katle Fjon og Nikolai Bakker, som begge er fra Stavanger, deltok i EM for ungdom i Laser i Egå i Danmark.  I august stiller de begge til start i StorNM i Laser-klassen. Det er ventet at rundt 25 lokale seilere deltar i mesterskapet.

PUBLIKUM KAN PRØVE SEG. Under StorNM blir det også lagt opp til prøveseiling for publikum i Optimist- og Snipejoller. Prøveseilingen finner sted parallelt med NM-konkurransen i Vågen.

Hjemmesidene til Subsea 7 StorNM 2014

Powered by Labrador CMS