På 7. plass etter første døgn

Rune Aasberg og Simen Løvgren har inntatt en 7. plass i Normandy Challenge Race.

Publisert

HOVEDBILDE: Class 40-deltagerne i Normandy Challenge Race er på vei ut den siste slusen til start ute i havet utenfor franskekysten.

Søndag ettermiddag startet Normandy Challenge Race der to norske båter krysset startlinjen. Rune Aasberg og Simen Løvgren seilte på direkten etter innkomst i Hollænderseilasen til Frankrike med sin Class 40 «Solo», mens Bjørn E. Børresen og Jan-Helge Furnesvik allerede var på plass i Frankrike med sin Pogo 12.50 «Lupi».

På 7. plass

Etter et snaut døgns seiling ligger «Solo» på 7. plass i feltet som teller 15 båter, og de har god kontakt med de fremste båtene; bare 3,9 nautiske mil bak lederbåten. Feltet seiler i øyeblikket over Den engelske kanal, og de skal runde den engelske seiler-øya Isle of Wight før de legger kursen videre østover til Land’s End.

Starten på regattaen er de svært godt fornøyde med. På nettsiden sin skiver de:

«Vi er kjempefornøyde så langt! Den første trekantbanen gikk veldig bra med korte legg, rask spinnakersetting og nedtakning og godt driv i oss. Vi er ikke så mye dårligere enn bokstavelig talt verdenseliten på slik seiling.

Nå er vi på kryss ut mot St. Marcouf, som er et fyr vi må runde om 30 n mil, før vi kan starte seilasen mot England. Vi velger å seile mest mulig langs rhumbline, den korteste veien.»

«Lupi» ligger på 14. plass, 12,9 nautiske mil. Regattaen foregår i Class 40-klassen, og «Lupi» er i utgangspunktet ingen fullblods Class 40. Verftet har imidlertid tilpasset Pogo 12.50-en til Class 40-reglene, men uten blant annet vannballast har den ikke det samme fartspotensialet som konkurrentene.

Regattaen er ialt ca. 1000 n mil lang og den kan følges på nettet.

Les også: Skal danse med franske stjerner.