Shetland Race 2023

Shetland Race i gang

42 båter på vei til Shetland etter slørestart ved middagstiden onsdag

Publisert Sist oppdatert

Seilerne får en fin start på det klassiske Shetland Race med vind fra sør fra 5 til 9 m/sek med opptil 15 m/sek i kastene det kan gi rask seilas over Nordsjøen. Distansen fra Bergen til Lerwick er cirka 190 nautiske mil.

Det er flere interessante ekvipasjer på startlinjen, og den raskeste av dem blir trolig Kenneth Bjørklunds 76 foter «Enderpearl» som er feltets desidert største. At det vil gå fort borger stjerner som Øystein MIsje og Sivert With for.

Kampen om seier på korrigert tid vil trolig stå mellom fjorårsvinneren i sin klasse, Terje Gilje -Sørnes i sin JPK 1030, «Eureka» og søsterbåten «Avanti II», Kristian Andreasen fra Gansfjord. En som alltid seiler for å vinne er Dag Usterund. Han seiler i år sammen med Herman Hoel i en Vauquiez Centurion 45S, «Bagheera«, tilsynelatende en turbåt, men med Usterud ombord sammen med kongemannskapene. Hans Jørgen Bauck og Sveinung Torgersen ombord blir båten desidert farlig.

«More Chaos» vant Hollænder'n med 11 sekunder

En annen av kongens menn, Kjell Arne Myrann, har mønstret på hos Guttorm Guttormsen i hans Swan 48 «More Chaos», en annen båt å se opp for.

En båt som kan ta fordel av forholdene, der som det blir rom seilas hele veien, er «Black Pearl» en Class 40, Pogo 40 med Tobias Juul Hansen fra Bodø som skipper.

Vi håper å få vinneren av Shetland Race som vår lørdagsgjest denne uken.

Deltakerlisten