Rapport fra NM i 11 MOD

11 MOD NM gikk av stabelen på Breiangen utenfor Holmsbu i helgen. Hele 22 NM klare båter var påmeldt i årets åpne NM med gjester både fra Sverige og Ungarn.

Publisert

Fotos: Mathias G. Reierth

Seilasene på fredag og lørdag gikk i en svært lett nordavind. Derfor ble banen lagt nordover fra Holmsbu. Her er det endel plagsom strøm ut drammensfjorden, og flere seilaser ble avlyst da strømmen tok overtak på vinden som spaknet. . På søndag kom sønnavinden, og banen ble da flyttet ut på Breiangen. Her var det flotte forhold med en lett bris og ingen generende strøm. 3 flotte seilaser på søndagen berget NM som til sammen talte 6 seilaser. Om det var kjennskap til strømmen som gjorde utslaget, vites ikke, men 2 lokale båter gjorde svært bra figur i seilasene. 11 meteren ”Tack” ( Aabel / Nicolaysen) seilte i dette mesterskapet for  Drammens seilforening. De hadde lenge seieren inne, men mistet den i siste seilas til den andre Drammensbåten ”Ugly”. ”Finn Eriksen” fra Drøbak seilte også stabilt gjennom seilasene, og berget 2.plassen i det celebre selskap med tidligere verdensmestere og OL-seilere blandt deltagerne. Mannskap på Vinnerbåten var Rormann Hans Martin Sand ( Asker), Steinar/ Michael Cook (Oslo), Ole Johan Kvan (Drammen) og Skipper Pål Brudevoll ( Drammen ). 4 plass tilfalt ”Gyda” med Landsverk /Haaland (Asker), og forhåndsfavoritten Terje Wang ( KNS) tok 5 plassen.

 

Rammen rundt mesterskapet var perfekt, med strålende sol i sommerstedet Holmsbu på Hurum. Ordfører i Hurum åpnet arrangementet på fredagen, og Vicepresident i Seilforbundet Anne Kaalstad foretok premieutdelingen på søndag. Marit Grundseth fra KNS var Regattasjef. Drammens Seilforening hadde også fått hjelp av nystartede Holmsbu Seilforening. Sammen klarte de å gjennomføre et godt NM , både til vanns og den sosiale delen på land om kvelden.

 

For komplett resultatliste se her.

Powered by Labrador CMS